Päästjad on rakkes kulupõlengute kustutamisega

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadiste kuivade ilmadega sagenevad kulupõlengud. Üks peamisi põhjusi on inimeste hooletus.
Kevadiste kuivade ilmadega sagenevad kulupõlengud. Üks peamisi põhjusi on inimeste hooletus. Foto: Mailiis Ollino

Eile said päästjad Pärnumaal neli väljakutset kulupõlengule, ühel juhul süttis sädemest aida katus.

Kell 11.10 põles Lihula linnas Aia tänaval katlamaja juures 20 ruutmeetrit kulu.

Kell 13.12 süttis Häädemeeste vallas Orajõe külas hektari ulatuses kulu ja sellest aida laastukatus, mis põlengus hävis.

"Kulu süttimise täpset põhjust ei selgunud, küll aga panid päästjad tähele, et põlenguala juurde jäävate hoonete peremees oli suitsetaja," sõnas päästeameti pressiesindaja Mark Kiik. "Kulupõlengu süttimiseks piisab väiksestki sädemest või halvasti kustutatud suitsukonist."

Kella 18.40 ajal põles Virtsu alevikus Tammi teel pool hektarit kulu.

Kell 21.37 süttis elektriliini rikkest Pärnus Tõstamaa osavallas Kiraste külas 500 ruutmeetrit kulu. Riket tulid parandama elektrikud.

Päästeamet tuletab meelde, et kulupõletamine ja süütamine on keelatud, ohtlikud ja karistatavad teod. Peale tule leviku ohule metsa või hoonetele, hukkuvad madalas heinas elutsevad pisikesed loomad ja pesitsemist alustavad linnud. Kustutamata tikk, suitsukoni või lõkkest lennanud säde süütab kergesti krõbekuiva kulu ja tuulise ilmaga on põlengule väga raske piiri panna.

"Kulupõlengute kustutamiseks kulub palju päästjate aega ja jõudu ning võib viibida reageerimine raskematele õnnetustele, kus ohus on kellegi elu," manitses Kiik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles