Saarlased esitavad oma versiooni “Säärasest mulgist”

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen Saaremaa teatri lavastusest “Säärane mulk ehk Sada vakka tangusoola”.
Stseen Saaremaa teatri lavastusest “Säärane mulk ehk Sada vakka tangusoola”. Foto: Valmar Voolaid

Pärnu Nooruse maja on nõuks võtnud kutsuda uuenenud lavaga saali esinema väiketeatreid. Sestap astubki seal täna õhtul uusimate lavastustega üles Saaremaa teater.

55 aastat harrastusnäitlejaid koondav teater näitab pärnakaile kaht lavastust: “Arstilkäik” ja “Säärane mulk ehk Sada vakka tangusoola”.

“Tänu tugevale lavastajale, kes on suutnud meist välja pigistada parima, oleme tõestanud, et suudame pakkuda professionaalsel tasemel teatrit,” julgustas trupi liige Piret Hiie-Kivi siinset rahvast saarlasi vaatama tulema.

“Säärase mulgiga” pälvisid saarlased mullu kaks laureaaditiitlit: ühe Lääne-Eesti provintsiteatrite päevadelt Hiiumaal ja teise külateatrite festivalilt Pärnumaal.

“Esitada Lydia Koidula näidendit tema 175. sünniaastal kirjaniku kodulinnas Pärnus on meile puhas rõõm ja kes on juba näinud Endla teatri suvelavastust, siis soovitame ainuüksi võrdluse pärast tulla vaatama meie oma,” rääkis Hiie-Kivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles