Eakat ema röövinud ja korduvalt peksnud mees sai pika vanglakaristuse

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus.
Pärnu maakohus. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu maakohus mõistis täna viieks aastaks vangi 49aastase Toomase, keda süüdistati eaka ema röövimises ja korduvas peksmises ning kallaletungis appi tõtanud naabrinaisele.

Süüdistuse järgi peksis Toomas ema mullu korduvalt nii käte kui jalgadega. Ühel päeval emale appi puid ahju alla panema tulnud naabrinaise lükkas mees kušetilt maha nii, et naine lõi pea vastu öökappi. Veel süüdistatakse Toomast emalt pensioni röövimises, kasutades selleks vägivalda.

Toomas tunnistas enda süüd osaliselt. Mees tunnistas vaid ema ühekordset löömist.

Kohus kergendavaid asjaolusid siiski ei tuvastanud. Pensioni võtmise kohta ütles mees, et ema seda tegu röövina ei tõlgendanud.

Kohus arutas asja üldmenetluse korras rahvakohtunikega ja leidis, et tegu on täielikult tõendamist leidnud. Raskendava asjaoluna arvestas kohus, et teod pandi toime kõrges eas isikute vastu: kolmel korral ema ja ühel naabrinaise vastu.

Toomas on vahi all eelmise aasta augustist. Süüdistuses toodud neli kuritegu pani ta toime katseajal, kui teda oli karistatud kuupikkuse vangistusega, kuna ta on süüdi mõistetud lähisuhtes kehalises väärkohtlemises.

Toomas peab tasuma 3310 eurot menetluskulusid. Kohus lahendas asja üldmenetluse korras. Kohtuotsus ei ole jõustunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles