Konnad alustavad kevadist rännet

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklejad peaksid olema valvsad, sest kahepaiksete rännuteed kulgevad üle tiheda asustusega teede.
Liiklejad peaksid olema valvsad, sest kahepaiksete rännuteed kulgevad üle tiheda asustusega teede. Foto: Urmas Luik

Peagi algab suur kahepaiksete kevadränne, mille raames toimuvad üle-eestilised talgud, et aidata konnadel tiheda liiklusega teid ületada.

"Konnad teel(t)" projekti eestvedaja Kristiina Kübarsepp sõnas, et konnad alustavad varsti iga-aastast rännet. "Nii mõneski kohas on konni juba teel nähtud, kuid mitte massiliselt," lausus Kübarsepp.

Kübarsepa sõnade kohaselt on Pärnumaalt tulnud võrdlemisi vähe teateid konnade rännuteede kohta. Kahepaiksete suuremat liikumist võib oodata nädalavahetusel, kuid see oleneb ilmast: vajalik on vähemalt viiekraadine temperatuur hilisõhtul ja kaasa aitab väike vihm. Krooksujad muutuvad aktiivsemaks  21–24 vahel.

Eestimaa looduse fondi eestvedamisel toimub 2012. aastast üle-eestiline aktsioon "Konnad teel(t)", pööramaks tähelepanu ja aitamaks teid ületavaid kahepaikseid. Selle raames päästeti eelmisel aastal umbes 8700 konna, ametlikke talgukohti oli 17, talgulisi 340 ja töötunde kogunes 680.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles