Disainer Kriss Soonikut inspireerivad koomiksid

Christin Mäemets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Disainer Kriss Soonik­ tutvustas oma kollektsiooni kuuluvat erksavärvilist pesu.
Disainer Kriss Soonik­ tutvustas oma kollektsiooni kuuluvat erksavärvilist pesu. Foto: Mailiis Ollino

Eesti pesudisainer Kriss Soonik on ellu viinud unistuse tuua pesu ­tänavamoodi. Tema loodud pesu ja läbipaistvaid pitspluuse kanti Jaapanis kombineerituna ülariietega juba mõnda aega, kuid viimastel aastatel on ta peale alusrõivaste loonud kleite ja T-särke.

Soonik on viimased 13 aastat elanud küll Londonis, kuid tal on endiselt tugev side kodumaaga. Suures patriotismis peitub põhjus, miks ta nii elu kui kauba­märgi otsustas välismaal elades siduda just Eestiga. Tootminegi toimub kõik ainult siin, mispärast peab ta Eestit külastama iga poolteise kuu tagant, rääkis Soonik sel nädalal Pärnus Silueti poes toimunud kohtumise järel.

Peale Eesti reisib ta tihti mujalegi­, eriti palju käib Soonik Jaapanis Tōkyōs. Moekunstnik kannab alati kaasas märkmikku ja pliiatsit, et joonistada disaine, mis talle igal ajal pähe võivad tulla­. “Kes seda teab, kust nad tulevad­, nad lihtsalt tulevad,” naeris ta. “Kui sa oled selle asja sees kogu­ aeg, siis tulebki inspiratsioon eri kohtadest.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles