Politsei rammis Pärnus kihutanud mootoratturit (5)

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootorratas.
Mootorratas. Foto: Politsei ja piirivalveamet

Pärnus Niidu ja Rääma ristis blokkis politsei peatamiseks ekipaaži eest põgenenud mootorratturi tee.

Reedel kella 17.03 ajal pidas politsei Pärnus kinni peatumismärguannet eiranud, kiirust ületanud ja juhtimisõiguseta 31aastase mootorratturi.

Politseipatrull mõõtis Pärnu—Rakvere—Sõmeru teel kiirust, kui märkas Rakvere poolt Pärnu suunas liikunud mootorratast, mille kiiruseks fikseeris 127 kilomeetrit tunnis. Politsei andis mootorratturile peatumismärguande, mida juht eiras.

Mootorratast juhtinud mees üritas politseinike eest ära sõita ja võttis suuna Pärnu linnale. Linna jõudnud, keeras mootorrattur Rääma tänavale ja sealt Kuu tänavale, kust võttis omakorda suuna Oja tänavale. Oja tänavat pidi sõitis mees Ehitajate tee ja Rääma tänava ristmikuni, kust keeras uuesti Rääma tänavale.

Seal püüdis mootorratturit esmalt peatada teine politseiauto, mille peale juht võttis küll hoo maha, kuid ei peatunud. Mees jõudis sõita veel Rääma ja Niidu tänava ristmikuni, kui talle sõitis risti ette kolmas politseiauto, kes blokkis tema edasisõidu.

Politsei rammis peatamiseks kohati 200 kilomeetrit tunnis sõitnud mootorratast.
Politsei rammis peatamiseks kohati 200 kilomeetrit tunnis sõitnud mootorratast. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Pärast kokkupõrget üritas mees jätkuvalt politseinike eest põgeneda ja asus mööda Rääma tänavat korravalvurite eest ära jooksma. Mõnesajameetrise tagaajamise järel õnnestus ta siiski kätte saada. Pärast kinnipidamist kurtis põgenenu valu ja kiirabi toimetas ta Pärnu haiglasse.

Pärnu politseijaoskonna välijuht Mati Tee ütles, et peale peatumismärguande eiramise ja kiiruseületus puudus mehel vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigus. „Sõidukiirus ulatus linnas ligemale 200 kilomeetrini tunnis. Juht sõitis politsei eest tahtlikult ära ülisuurel kiirusel, tekitades oma käitumisega üliohtlikke olukordi," rääkis Tee.

Sündmuspaik, kus politsei blokkis kihutanud mootorratta tee.
Sündmuspaik, kus politsei blokkis kihutanud mootorratta tee. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

"Politsei teeb sellisel puhul kõik, et selline juht võimalikult kiiresti peatada ja liiklusest eemaldada. Juht seadis ohtu iseenda elu, aga viga oleksid võinud saada kaasliiklejadki," rõhutas Tee.

Korduvalt liiklussüütegude eest karistatud mehe suhtes alustatakse väärteomenetlust liiklusseaduse paragrahvide alusel, mis käsitlevad kiiruseületamist, peatumismärguande eiramist ja juhtimisõiguseta sõitmist.

Politsei rammis põgenenud mootorratturit.
Politsei rammis põgenenud mootorratturit. Foto: Erakogu
Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles