Kunstisalongis Kilingi välguvad Roosad Käärid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päikeselisel ja ootamatult soojal laupäeval avas kunstisalong Kilingi hooaja näitusega “Silett ja naine”, millel on väljas Rocca al Mare kooli õpetajate disainitud tööd.

Kooli saksa keele õpetaja ja üks väljapaneku autoreid ja sõna otseses mõttes maale toojaid Helen Tiitus rääkis, et nende töödega osalesid õpetajad ülekoolilisel moe-show'l Roosad Käärid, mis toimus aasta alguses 15. korda. 

Tiituse jutu järgi ei osale õpetajad konkursil, aga teevad tavakohaselt pisikese vahepala.

“Õpetajate kollektsioon on läinud aina vahvamaks ja tänavune moto oli soovida Roosadele Kääridele palju õnne sünnipäevaks, sellepärast on iga silueti juures õnnitluskaart väikese jutuga ja iga siin välja pandud plakat ongi viimase kümne aasta alateemal tehtud,” selgitas Tiitus.

Koolist üleriigiliseks paisunud õpilaste moe-show' žürii liikmed on kas ise iga päev moega mestis või tegelevad meelelahutusäriga. 

Kilingi-Nõmmega seovad Tiitust vanavanemate ja isa juured, seepärast näitus Pärnumaale jõudiski. Oma osa oli kunstisalongi Kilingi ühel eestvedajal Katri Vugtil, kes kollektsiooni nägemise järel arvas, et see võiks neilegi tulla, ja ütles väljapanekule nimeks “Siluett ja naine”.

Kunstisalongi Kilingi avasid 2016. aasta aprillis kodanikualgatuse korras Mae Annast, Katri Vugt ja Elvi Sikk, et pakkuda piirkonna elanikele kunstielamusi ja tuua esile oma kandi inimeste loomingut.

Roosade Kääride 15. aastapäevaks valminud töödega jääb avatuks kolmel järgmisel reedel ja laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles