Motomehed teenisid Vilaski krossil tosin auhinda

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa meister Kevin Saar pani Vilaski liivarajal oma paremuse veenva ülekaaluga maksma.
Euroopa meister Kevin Saar pani Vilaski liivarajal oma paremuse veenva ülekaaluga maksma. Foto: Rauno Kais

Pärnumaa motosportlased võitsid hooaja esimesel kestuskrossil Valgamaal Vilaski rajal kolm esi-, viis teise ja neli kolmanda koha karikat.

Kaherattaliste tsiklite taltsutajate kaks tundi kestnud võidukihutamisel olid absoluutarvestuses kolm kiiremat Sõmerpalu motoklubi sõitjad. Esimese poodiumiastme hõivas Jan Jakobson, teiseks tuli Aigar Leok ja kolmandana jõudis finišisse Martin Leok.

Eliitsõitjate E1 klassis teenis Aigar Leoki järel teise auhinna Pärnu motoklubi sportlane Marek Künnapas ja kolmanda koha sai Kermo Uue (AEX MK). E2-arvestuses järgnesid motomaratoni võitnud Jakobsonile soomlane Valtteri Koskinen ja pärnakas Karl Saat. Klassis E3 olid kolm paremat Elary Talu, Priit Palatu (mõlemad Sõmerpalu MK) ja Andero Lusbo (Kagu MK). Enduroklassis järgnesid esikoha saanud Martin Leokile Ragnar Valdstein (Karksi Racing Team) ja Kalev Kriis (Sõmerpalu MK).

Üle 40aastaste seenioride seas saavutasid kaksikvõidu soomlased Petri Pohjamo ja Mika Karma ning kolmandaks tuli Tarmo Jaasi-Tamm klubist K&K. Kümme aastat eakamate motomeeste arvestuses pani oma paremuse maksma Paikuse klubi enduroäss Toivo Nikopensius, teisena kihutas finišisse Pärnu motoklubi raudvara Jüri Makarov ja kolmanda auhinna teenis põhjanaaber Jukka Varakas.

Noorte 85 ccm masinaklassis võitis Sõmerpalu poiss Mikk Kallion, kannul soomlane Kaapo Kalatie ja Tristan Loob (Husqvarna).

Hobisõitjate B-klassis oli parim Rando Ilves (MK K&K), võitjale järgnesid Pärnu motoklubi sõitjad Mati Nuut ja Siim Rotmeister. C-klassi esikolmikusse mahtusid Juho Kauppinen Soomest ja pärnakad Risto Ild ja Urmo Limm.

Õrnema soo konkurentsis võitis Vilaski krossi Sõmerpalu piiga Kris Jalas, talle järgnesid tiimikaaslane Krissu Konopolitski ja Agnes Võsanurm Pärnu motoklubist.

Neljarattaliste tsiklite poolteist tundi kestnud võidukihutamisel oli quadracer 'ite eliitklassis ülivõimsalt kiireim Pärnu motoklubi esindav 2017. aasta Euroopa meister Kevin Saar. Teisena finišilipu saanud Martin Toovis (KTM Racing Estonia) kaotas võitjale ringiga ja kolmas oli Janek Vernik (Motodepoo).

Hobisõitjate arvestuses tuli võitjaks pärnakas Rainer Palu, talle järgnesid Raido Viinapuu (Redmoto Racing) ja Aigo Soosaar (Pärnu MK).

Eesti meistri- ja karikavõistluste esimene etapp Vilaskis kuulus Sandmani karikasarja, kus selgitatakse välja parim liivarajal sõitja. Selle sarja teine ja viimane etapp sõidetakse 22. aprillil Pärnumaal Potsepa karjääris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles