Uus bussiliin Pärnust Kilingi-Nõmme silub paljude murekortsud (2)

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilingi-Nõmme bussijaam. Foto on illustratiivne.
Kilingi-Nõmme bussijaam. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Reedest, 20. aprillist lisandub Kilingi-Nõmme suunal bussiliin, mis silub nende murekortsud, kes peavad Pärnus olema või jõuavad siia õhtul kaheksaks ega ole saanud seni linnast edasi teisiti kui kedagi lähedastest autoga vastu oodates.

Nüüd on see mure murtud Pärnumaa ühistranspordikeskuse (PÜTK) koostöös Saarde vallavalitsuse ja vedajafirma M.K.Reis-X OÜga. Iga päev on käigus liin number 84, mille buss väljub kell 20.20 Pärnust ja peatub maaliinile ette nähtud peatustes, sealhulgas Tammsaares (nõudepeatus), Papiniidus ja Raekülas. Sihtkohta Kilingi-Nõmme jõuab buss kell 21.05 nagu sõiduplaanis kirjas.

“See on meile väga vajalik bussiliin, sest lahendab paljude maalt Pärnus tööl ja koolis käijate mured, millega on vallamajaski käidud,” ütles Saarde vallavanem Indrek Talts.

Eriti oluline on vallamajast vaadates kõnealune õhtune buss neile, kelle peatused jäävad Pärnu ja Kilingi-Nõmme vahele, sest seni viimane buss väljub Pärnust kell 18.20 ja Tallinna–Karksi-Nuia kell 19.20 on kaugliinibuss, mis vahepeatusi ei tee.

Uue liini bussi väljumise aeg kell 20.20 on seotud Tallinnast selleks ajaks Pärnu jõudva bussiga, et need, kes tahavad jätkata sõitu Kilingi-Nõmme suunas, jõuaksid ümber istuda.

“Selle õhtuse liini üks algatajaid oli Tallinna tehnikaülikooli õppur, kes elab Kilingi-Nõmmes ja kellel oli probleemiks õhtune kojusaamine Pärnust. Ta teeb ühtlasi lõputööd kodukandi bussiliiklusest,” selgitas PÜTKi vanemlogistik Avo Rahu.

Edaspidi on PÜTKil ilmselt pureda Kilingi-Nõmme ja Pärnu vahel veel üks pähkel, sest viimane paljude peatustega buss väljub sealt maakonnakeskusesse kell 16.45. Järgmised on vaid kaugliinibussid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles