Eesti võrkpallikoondistesse kutsuti trobikond pärnakaid

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markkus Keel
Markkus Keel Foto: Mailiis Ollino

Selgunud on Eesti võrkpalli rahvusmeeskonna kandidaadid Euroopa kuldliiga mängudeks ja Euroopa meistrivõistluste valikturniiriks, samuti meeste B-koondisesse kutse saanud mängijad.

Suurem osa rahvuskoondise kandidaate mängib klubivõrkpalli välisliigas. Eestis pallivatest meestest on A-koondise kandidaatide seas poole hooaja pealt Belgiast naasnud libero Rait Rikberg (Tartu Bigbank), TTÜ rünnakuliider Dmitri Korotkov, Pärnu võrkpalliklubi libero Silver Maar ja sidemängija Markkus Keel, Tallinna Selveri pommitaja Oliver Orav ja Mart Naaber Tartu Bigbankist.

Koondise üks tugisambaid Ardo Kreek liitub meeskonnaga EM-valikturniiri ettevalmistuseks: ta oli hooaja alguses pikalt hädas vigastusega ning peab kehale pärast pikka ja väsitavat hooaega rohkem puhkust andma.

Rahvusmeeskond alustab treeninglaagrit Rakveres 1. mail ja suve esimeses pooles osaleb koondis Euroopa kuldliigas. Eesti kuulub A-alagruppi Belgia, Slovakkia ja Rootsiga, mängudega tehakse algust 20. mail. Suve teine pool toob 2019. aasta Euroopa meistrivõistluste valikmängud, kus Eesti kuulub B-alagruppi Läti ja Iisraeliga.

"Kuldliiga eesmärgid on selged: tahame jõuda finaalturniirile ja võita. Suve teine eesmärk on tagada pääs EM-finaalturniirile," sõnas koondise peatreener Gheorghe Creţu, kes peab oluliseks mängijate arengut. "Tahan, et meeskonna üldine tase selle suvega paraneks. Meestel on klubides käsil huvitav hooaeg ja tahan, et koondises saaksid neist veel paremad mängijad."

Rahvusmeeskonna kandidaadid:
Sidemängijad: Kert Toobal (Prantsusmaa Rennes Volley 35), Andres Toobal (Slovakkia VK Prievidza), Markkus Keel (Pärnu võrkpalliklubi).
Temporündajad: Henri Treial (Tšehhi ČEZ Karlovarsko), Ardo Kreek (Prantsusmaa Pariisi Volley), Kevin Soo (Saksamaa Chemie Volley Mitteldeutschland), Timo Tammemaa (Belgia Maaseiki Noliko), Andri Aganits (Prantsusmaa Montpellier Volley), Mart Naaber (Tartu Bigbank).
Nurgaründajad: Dmitri Korotkov (TTÜ), Oliver Orav (Tallinna Selver), Karli Allik (Saksamaa Düreni SWD Powervolleys), Robert Täht (Poola Lubini Cuprum), Kristo Kollo (Šveitsi Schönenwerdi Volley), Andrus Raadik (Soome Pielavesi Sampo).
Diagonaalründajad: Renee Teppan (Itaalia Trentino Volley), Oliver Venno (Türgi Ankara Maliye Piyango).
Liberod: Rait Rikberg (Tartu Bigbank), Silver Maar (Pärnu võrkpalliklubi).

Rahvusmeeskonnaga samal ajal koguneb meeste B-koondis, mille peatreener on Urmas Tali. B-koondis saab peale treeninglaagrile olulise mängukogemuse, kui 8.–10. juunil Tallinnas Audentese spordihallis turniiril võetakse mõõtu Venemaa U21 koondise ning Itaalia ja Iraani B-koondisega.

B-koondise moodustamine on olnud Creţu suur soov. "See on olnud minu ja alaliidu unistus minu koondise juurde tulekust alates. Urmas on õige mees B-koondist juhendama ja see on suur asi, et noored mehed sellise võimaluse saavad. Kõige tipuks mängivad nad turniiri tippmeeskondadega, kellega iga päev ei saa võimeid võrrelda," kommenteeris Creţu B-koondise projekti.

B-koondise kandidaadid:
Sidemängijad: Robert Viiber (Portugali Assoc. Jovens Fonte Bastardo), Markkus Keel (Pärnu võrkpalliklubi), Renet Vanker (Tallinna Selver).
Temporündajad: Mihkel Varblane (Tallinna Selver), Alex Saaremaa (Tartu Bigbank), Kevin Soo (Saksamaa Chemie Volley Mitteldeutschland).
Nurgaründajad: Dmitri Korotkov (TTÜ), Kevin Saar (Pärnu võrkpalliklubi), Karli Allik (Saksamaa Düreni SWD Powervolleys), Stefan Kaibald (Tartu Bigbank).
Diagonaalründajad: Tarvo Täht (TTÜ), Markus Uuskari (Tartu Bigbank).
Liberod: Johan Vahter (Saaremaa võrkpalliklubi).

"Selline tugeva tasemega turniir peaks mängijatele olema väga hea motivatsioon. Igaühel on võimalus näidata, mis mehega tegu on, koondise õhkkond on hoopis teistsugune kui klubis," rääkis Tali. "B-koondise eesmärk on tagada, et koondise järelkasv teaks, milline käekiri on koondisel ja peatreener Creţul ja et tema saaks selgema pildi B-koondise mängijate tasemest. Et Creţul oleks vajaduse korral tagala kindlustatud."

Koondiste mänedžer Robin Ristmäe selgitas, miks mõni nimi rahvusmeeskonnas ja B-koondises kattub. "A-koondisega tohib kuldliigas võistlemas käia vaid 14 meest. Et osa B-koondisse kutsutud mängijatest ei saanud eri põhjustel tulla, jäi B-koondise nimekirja üheksa meest ja seega need neli, kes A-koondisega võistlema ei pääse, osalevad B-koondise turniiril," rääkis Ristmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles