Galerii: kolm peret võtsid jahilossi käsile ja avasid kohviku

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lääneranna vallakeskuses saab kohvi juua Kloostri mõisa omaaegse omaniku Axel Nikolai von Ferseni jahilossis, millele kolm ettevõtlikku peret otsustasid uue hingamise anda, avades siin kohviku. Vastsed omanikud plaanivad peale kõrvalhoones asuva sauna avada üsna pea külalistemajagi.

Hoone üks omanikke Jaak Kastepõld rääkis, et maja valmis 1912. aastal ja möödunud sajandi väga kirjud sündmused viisid von Ferseni siitkandist minema ja ta müüs jahilossi koos 4000ruutmeetrise kinnistu ja kõrvalhoonega Eesti riigile. Omapärase arhitektuuriga avaras, 17 toaga majas­ on kohtunikud mõistnud ­õigust, õpetatud koolilapsi, antud välja Lihula rajooni ajalehte Koit, töötanud Lääne-Eesti pank, ETV korrespondendipunktist edastas Rein Hanson saateid, siin on pakutud teenuseid (õmblus, kingsepp, fotograaf), viimati hõivasid poole majast iluteenindajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles