Video ja galerii: Metsä Woodi uus tehas on maja mõõtu masinaid täis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Metsä Woodi tootmishall on otsast­ otsani väiksema elamu mõõtu tootmisliine pungil. Seadmeid on praegu 16, aga mõni tuleb veel juurde. Kuumpressi liin on nii pirakas, et selle raam tuli paika panna enne, kui seinad ja katus valmis ehitati.

Tehasejuht Kaarel Tali selgitas, et mida kvaliteetsem vineer, seda suurema hulga masinate alt see läbi käima peab. Tootmine algab aga sellest, et Soomest Äänekoskist kohale sõidutatud spoonilehed õmmeldakse külge- ja pikkupidi kokku, sõltuvalt millist suurust vaja, ja seejärel liimitakse mitu­ kihti üksteise peale.

Tehase ühes otsas paikneb tooraineladu ja teises valmistoodangu ladu. Nende vahele jääb kolme jalgpalliväljaku mõõtu tootmishall. Olgugi et vineeritehase ümber on keeruline parkimiskohta leida ja rahvast palju, tootmine veel ei käi. Tali kinnitusel katsetatakse masinaid. Samal ajal käivad majas viimased ehitustööd. Tali loodab, et ehitaja annab tehasehoone üle mais.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles