Terviseamet tuletab soojade ilmade tulekuga meelde, et nii mõnigi aias või metsas tärkav taim võib süües osutuda tervisele kahjulikuks ja põhjustada suure tervisehäda.
Mürgistuste vältimiseks tasub karulauku ja rabarberit süües olla ettevaatlik
Igal kevadel saab mürgistuse infoliin palju kõnesid mürgiseid taimi söönud inimestelt või nende lähedastelt. "Kuigi näiteks rabarberi noored varred on söögikõlblikud ja taime lehti võib väikeses koguses kasutada supi maitsestamiseks, ei tohiks tulenevalt rabarberilehtede maksatoksilistest omadustest neid kasutada smuuti ega pesto valmistamiseks," manitses terviseameti pressiesindaja Simmo Saar.
Kindlasti tuleb ettevaatlik olla juurikate toiduks tarvitamisel, näiteks võilillejuure asemel on toitu valmistatud mürgisest karumustikajuurest. Samuti on inimesed karulaugu asemel söönud piibelehe- ja mürgise sügislille lehti.
Enne taimede korjamist ja nende söömist tuleb täpsemalt uurida nende välimust ja toimet. Mürgistuskahtluse korral helistage terviseameti mürgistusteabekeskuse infoliinil 16 662.