Hedoni spaahotelli tunnustati rahvusvahelise keskkonnamärgisega

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Green Key rahvusvahelise märgise üleandmine Hedon spaahotellis.
Green Key rahvusvahelise märgise üleandmine Hedon spaahotellis. Foto: Lisandra Lünekund

Pärnu Hedoni spaahotelli tunnustati turismisektorile mõeldud rahvusvahelise keskkonnamärgisega Green Key.

"Pöörame Hedonis tavalisest rohkem tähelepanu keskkonnasäästlikkusele, et järgnevatel põlvkondadel oleks ilus ja terve keskkond, kus elada head ja kvaliteetset elu. Loodame, et meie külalised ja koostööpartnerid hindavad seda ja ühinevad meiega oma tegevuse ja panuse kaudu," rääkis hotelli tegevjuht Sari Sopanen.

"Ökokaardistamine läks meie majas väga kiiresti tänu suurepärasele Eesti Rohelise Võtme meeskonnale. Me täitsime väga palju kriteeriume juba oma põhitegevusega. Meil on suur rõõm, et nüüd suudame ka ametliku tunnustusega sellest meie külalistele ja koostööpartneritele rääkida," selgitas spaahotelli Green Key projektijuht Tõnu Mäe.

Green Key rahvusvahelise märgise üleandmine Hedon spaahotellis.
Green Key rahvusvahelise märgise üleandmine Hedon spaahotellis. Foto: Lisandra Lünekund

"Hedoni meeskondagi rõõmustab töö sellises ettevõttes, mis hoolib keskkonnast. Üks Hedoni põhiväärtusi ongi hoolivus ja Green Key vastab väga hästi Hedoni põhiväärtustele," lisas Mäe.

"Igaüks meist saab anda panuse keskkonna paremaks muutmisse ja selle tulevikku. Meie igapäevased väikesed otsused mõjutavad meid ümbritsevat väga palju," kutsus Sopanen üles.

Green Key lipu heiskamine Hedon spaahotellis.
Green Key lipu heiskamine Hedon spaahotellis. Foto: Lisandra Lünekund

Keskkonnamärgis Green Key ehk Roheline Võti on mõeldud ettevõtetele, mis soovivad vähendada enda tegevusega seotud negatiivseid keskkonnamõjusid. Tunnustuse kättesaamiseks tuleb ettevõttel täita kohustuslikud kriteeriumid ja vastata standardile. Samuti on võimalus täita vabatahtlikke kriteeriume oma võimaluste järgi.

Selleks, et Green Key tunnustust hakata taotlema, tuleb ettevõte ökokaardistada. See on visuaalne ja lihtne keskkonnajuhtimise vahend, mis aitab ettevõttel selgitada oma tegevusest tulenevaid keskkonnaprobleeme ja hinnata nende olulisust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles