Algab merepääste teemakuu

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PPA kopter.
PPA kopter. Foto: Konstantin Sednev

Politsei- ja piirivalveametis (PPA) algab sellel nädalal merepääste teemakuu, mille puhul on Pärnumaalgi kavas mitu valdkonda tutvustavat üritust.

Teemakuu fookuses on otsingu- ja päästetööd ning nende korraldus.

"Teemakuul ootame kõiki huvilisi meie politseijaoskondadesse, kordonitesse ja teenistuskohtadesse tutvuma merepäästevarustuse ja merepäästjate tööga," rääkis PPA valmisoleku ja reageerimise büroo juhtkorrakaitseametnik Marge Kohtla.

"Teemakuu algab 26. aprillil, kui toimub rahvusvaheline merepäästekonverents, ja selle lõpetab 20. mail mereperepäev ja merepäästeoskuste võistlus Tallinnas Lennusadamas," lisas Kohtla.

Kohtla sõnutsi juhatatakse teemakuuga sisse uus navigatsioonihooaeg ja tunnustatakse nii kutselisi kui ka vabatahtlikke merepäästjaid.

Politsei, päästeameti ja mereväe merepääste ühisõppus koos kopteriga Tallinna Miinisadamas. Foto on illustratiivne.
Politsei, päästeameti ja mereväe merepääste ühisõppus koos kopteriga Tallinna Miinisadamas. Foto on illustratiivne. Foto: Konstantin Sednev

"Kuna merepääste hõlmab paljusid osalisi, otsustasime teemale pühendada kogu kuu. Mereõnnetusse sattunud hädasolijat abistavad nii merevalvekeskuse koordinaatorid kui ka vee- ja vajaduse korral õhusõidukite meeskonnad, sealjuures võib merepäästja olla politseiametnik, aga ka kutseline päästja või hoopis vabatahtlik. Kõik need inimesed on valmis appi minema isegi kõige karmimates ilmastikutingimustes, öösel ja päeval. Just seepärast leiame, et nende tööst tuleb rohkem rääkida," selgitas Kohtla.

Pärnumaa üritused:

4. mail toimub päästevesti kandmise kampaania TS Laevad parvlaeval (Virtsu–Kuivastu liinil).


26. mail on PPA merepäästeüksus Pärnu jahtklubi kai ääres, kellaeg selgub.


27. mail kell 12 tutvustab PPA merepäästeüksus oma tööd pere-merepäeval Virtsu kalasadamas ühes Pärnumaa vabatahtlikega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles