Vägev! Pärnakad tegid võimsa lõpu ja asusid taas veerandfinaalseeriat juhtima

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Sadama mänguvankrit vedas täna kapten Rannar Raap.
Pärnu Sadama mänguvankrit vedas täna kapten Rannar Raap. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Pärnu Sadama korvpallimeeskond alistas tänu edukale viimasele veerandajale võõral väljakul BC Valga-Valka / Maks&Mooritsa 64:60 ja asus seeriat 2:1 juhtima.

Valga meeskond asus avaveerandi lõpuks 19:17 juhtima, kuid teine periood kuulus külalistele: pikaks vaheajaks olid ees pärnakad 36:31. Heas hoos oli Rannar Raap, kes üleplatsimehena oli toonud 12 punkti.

Enne viimast veerandaega oli jõudude vahekord taas muutunud ja Valga juhtis kolmega (48:43). Pärnu tegi kiirelt vahe tasa ja kuus minutit enne lõppu oli tablool viik: 55:55.

200 sekundit enne mängu lõppu tabas Siim-Markus Post oma esimese kaugviske ja Pärnu sai neljaga ette (61:57). Kaks minutit enne lõpusireeni tõi Toms Leimanis Valga kahe punkti kaugusele (59:61). 50 sekundit enne mängu lõppu tabas Valga keskmängija Rain Raadik kahest vabaviskest ühe ja vahe oli minimaalne.

Pärnu otsustas mängu viimasel rünnakul: Post eksis kahesel, kuid Mihkel Kirves suutis võõrast lauast palli noppida ja selle Karl-Johan Lipsule toimetada. Rünnaku viimasel sekundil pani Lips ulmelise viske: kaitse oli täiesti peal, kuid mingi ime läbi suutis ta palli lauapõrkest korvi toimetada. Valga enam normaalsele viskele ei jõudnudki ja Pärnu teenis võõrsil seeria teise võidu.

Pärnu arvukad poolehoidjad jooksid lõpusireeni kõlades platsile, nagu oleks meistrikarikas meie! Vägev lõpp: pärnakad võitsid viimase veerandi 19:12.

Suvepealinlaste resultatiivseim oli Raap 15 punktiga. Saimon Sutt lisas 11, Kirves ja Lips üheksa silma.

Valga tiimi resultatiivseim oli Maris Ziedins 15 silmaga.

Pärnul on võimalus veerandfinaalseeria lõpetada neljapäeval, kui seeria neljas matš toimub Pärnu spordihallis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles