Seljametsas tuulutatakse rahvarõivaid ja meisterdatakse oube

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seljametsa muuseumis tuulutatakse taas rahvarõivaid.
Seljametsa muuseumis tuulutatakse taas rahvarõivaid. Foto: Erakogu

Laupäeva keskpäeval Seljametsa muuseumis rahvarõivaste tuulutamise päeval tehakse näidisriietamine ja meisterdatakse uhkeid peaehteid oube.

Näidisrõivastamisel pannakse Pärnu muuseumi peavarahoidja ja Pärnumaa rahvarõivaraamatu autori Ülli Kondi juhendamisel algusest lõpuni riidesse Tori kihelkonna rahvarõivaid kandev naine.

Eesti ühe tuntuma meistri Maret Lehise käe all õpitakse valmistama linnamoelise rahvarõiva juurde käivaid oube. Õpituppa pääsemiseks tuleks end muuseumis varem kirja panna.

Karmoškal loob tuju Heini Soobik ja soovijad saavad rahvatantsu tantsida.

"Üritusele oodatakse nii rahvarõivaomanikke kui huvilisi, kes soovivad kauneid rõivaid imetleda ja spetsialistidelt teadmisi omandada," rääkis tuulutuspäeva korraldaja, Seljametsa muuseumi juhataja Annika Põltsam.

Põltsami jutu kohaselt on paljudel kapinurgas vanavanematelt päritud triibuseelikuid, särke või sukki, kuid puuduvad sobivad üritused, kus neid kanda. Samuti napib teadmisi autentsete rahvarõivaste kohta. "Laupäeval ongi õige aeg oma ilusad rõivad rahva sekka tuua ja hubases muuseumimajas neid eheda pillimängu saatel kanda," sõnas Põltsam.

Üritust korraldatakse Seljametsas juba teist aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles