Tõstamaalane arendab EASi toel nutimonitori

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstamaalase Rando Ranna arendatav sisekeskkonna nutimonitor theO.
Tõstamaalase Rando Ranna arendatav sisekeskkonna nutimonitor theO. Foto: Erakogu

Ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) toetas Tõstamaa ettevõtet 13 000 euroga, et väikeettevõtja saaks arendada nutimonitori ja korraldada selle müüki.

Tõstamaalase Rando Ranna arendatav toode on siseruumide keskkonnamonitor theO, mis mõõdab ruumis lenduvaid kemikaale, tolmu, temperatuuri, õhuniiskust, õhurõhku, peale nende valgustugevust ja mürataset.

“Proovipartiina toodetud 52 seadet on käes, need on vaja programmeerida ja kokku panna. Need seadmed lähevad testimiseks. Praegu tegeleme turundusmaterjaliga ja kui see valmis, tahame minna oma kampaaniaga ühisrahastusplatvormi. See tuleb juulis praeguste plaanide järgi ja septembris alustaks aktiivse müügiga,” rääkis WSA OÜ juhatuse liige Rand.

“Toode on äpipõhine. Seadmel endal on ekraan ja seier, mis annab üldnäitajad, milline õhu kvaliteet on. Samuti saab äpist vaadata, mida seade täpselt mõõdab. Peale selle jälgida esialgu oma ööund ja hiljem lisandub võimalus mõõta kontoris valguse ja müra taset.”

Tõstamaalase arendatav sisekeskkonna nutimonitor theO.
Tõstamaalase arendatav sisekeskkonna nutimonitor theO. Foto: Erakogu

Tulevikus avaneb võimalus ühildada äpp targa kodu lahenduste ja näiteks Amazoni Alexaga, et anda häälkäsklusi ja küsida, kuidas on ruumis lood ventilatsiooni või muu keskkonda mõjutava tehnikaga.

Toote elektroonikaseadmed tulevad Ranna sõnutsi Saaremaa ettevõttelt Incap OÜ ja enamik ülejäänud komponentidest Hiinast. “Toote nimi tuleb monitori ümmargusest kujust, hapniku keemilisest tähisest O-st, samuti on mõeldud toote kui abimehe nimekujule,” lõpetas Rand.

Projekti kogumaksumus on 17 134 eurot, millest EASi toetus moodustas 13 707 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles