Parkimistasu muutus läbis volikogus esimese lugemise

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimiskorraldust selgitav teavitustahvel.
Parkimiskorraldust selgitav teavitustahvel. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavolikogus läbis täna esimese lugemise eelnõu “Parkimistasu kehtestamine”. Eelnõu puudutab ainult linnale kuuluvaid parkimisalasid, mitte eraparklaid.

Abilinnapea Siim Suursild ütles, et parkimisala piirid ei muutu. Kesklinna tasulises parkimisalas on 1800 ja ranna rajoonis umbes 1300 kohta. Kesklinna ja turu parkimisala ühendatakse üheks piirkonnaks. Üks suuremaid muutusi puudutab südalinna elanikke, kes siiani parkisid aastase parkimiskaardiga nelja euro eest. Edaspidi tuleb välja käia 20 eurot, sest nagu ütles abilinnapea Suursild: “Kesklinnas pole kuskil odav elada”.

Kõige positiivsemaks muutuseks pidas Suursild, et 1. septembrist 31. maini võivad pärnakad osta üheksa kuu parkimiskaardi hinnaga 70 eurot ja kolme kuu parkimiskaardi 32 euroga. Sügistalvisel perioodil tuleks kuu hinnaks 7,78 eurot, mis on soodne võrreldes tunni parkimishinnaga üks euro ja kogu päev taksiga viis eurot.

Karavane silmas pidades tuleb ranna rajoonis võtta parkimispilet ka auto haagisele. Endla ees Keskväljakul saab edaspidigi parkimiskellaga parkida tasuta kolm tundi, kesklinnas kuni tund ja rannas pool tundi.

Parkimistasu muutmise otsustab volikogu ilmselt 24. mai istungil. Kui kõik sujub plaanipäraselt, peaks uus kord kehtima hakkama 1. juunist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles