Teppan klubiotsingutest: Olen mõne pakkumise tagasi lükanud

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renee Teppan
Renee Teppan Foto: Tairo Lutter

Pärnumaalane Renee Teppan (Trentino Diatec) lõpetas hooaja Itaalia meistriliigas poolfinaalis, kus jäädi mängudega 2:3 alla Perugiale.

Pronksi Itaalias välja ei mängita. Hooaja alguses suure üllatusena Itaalia tippklubisse suurdunud 24aastane Teppan tõdes, et lõpuks teenis ta nii Itaalia liigas kui meistrite liigas mänguaega oodatust rohkem. Volley.ee vahendas, et Teppan jagas mänguaega kohaliku mehe, Itaalia koondislase Luca Vettoriga ja suutis selle suurepäraselt ära kasutada, kerkides korduvalt nii Meistrite liigas kui koduliigas meeskonna paremate sekka.

Seljataga on vastuoluline hooaeg, kus tuli palju ennast tõestada. Eemalt jäi mulje, et võisite meistrite liiga tippude vastu teha super mängu, ent järgmises matšis olite tagasi pingil. Mis tunde see tekitas?

Mänguaega sain ma rohkem, kui oleksin osanud oodata. Võrkpall on selline mäng, kus üleliia vahetusi ei tehta ja Itaalias tehakse neid veel vähem. Usaldatakse mängust mängu teatud hulka mängijaid ja pole lihtne ennast sinna vahele suruda. Teisest küljest oli teada, et konkurent võib küll olla nimekas, aga ma ei leidnud, et ta minust jube palju parem oleks. Arvan, et mul oli õigus.

Eks selge eesmärk olnudki teenida treeneri usaldus samm-sammult. Ei ole midagi imestada, et alguses keegi midagi minult otseselt ei oodanud, sest ega siin keegi Eestist midagi ei tea. Mul oli aga siht silme ees ja eks nii saanudki edasi rühitud. Teatud hetked oli mentaalselt rasked ja teatud ajal olin ise liiga agressivne ja rahulolematu, aga eks see käinud ilmselt asja juurde.

Kui oluline on teile olnud edasiminek sel hooajal?

Ma arvan, et areng on olnud korralik, eelkõige vaimselt. Kui ennast Perugia vastu väljakul mugavalt ja enesekindlalt tunned, siis see juba näitab midagi. Väga tähtis on saavutada see enesekindlus ja tase, kus tunned, et võid absoluutselt kõigiga mängida kui võrdne võrdsega.

Kindlasti läksin edasi füüsiliselt, sest ei ole saladus, et mulle meeldib jõusaalis rassida. Füüsiseta Itaalias ründajal suurt midagi teha ei ole. Suure tõenäosusega lähed kas katki või ei suuda tampi taluda, kuna trenni tehakse palju ja mänge on nädalas kaks, reisid lisaks. Mis puudutab tehnilist poolt, siis selle kallal liiga palju tööd ei tehtud, eeldatakse valmis mängumehi.

Järgmiseks hooajaks on pakkumisi juba kindlasti tulnud, kui kaugel otsustamisega olete?

Praegu vaatan mängijate turul ringi. On olnud pakkumisi, aga mõne olen tagasi lükanud, kuna sisetunne ei olnud 100 protsenti kindel. Võtan rahulikult ja oleme agendiga enesekindlad.

Koondisemängud on kohe-kohe ukse ees, kas keha ja vaim on nendeks valmis?

Tervis on üsna okei. See tähendab seda, et saan koondisega ilmselt täiskoormusel müttama hakata. Selge see, et praegu veel on mõni koht päris valus pikast hooajast, aga kellel ei oleks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles