Kihnu ettevõtlust ahistab hooajalisus

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu üks tuntumaid ettevõtjaid on Enno Tšetšin, kes OÜs Kihnu Puukoi 
valmistab ka puidust meeneid.
Kihnu üks tuntumaid ettevõtjaid on Enno Tšetšin, kes OÜs Kihnu Puukoi valmistab ka puidust meeneid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kihnu valla ettevõtluspäeva kava on abivallavanem Taivi Vesiku jutu järgi kokku seatud nii, et igaüks saaks seal kõneldust midagi kõrva taha panna, kuid murekohtadeks jäävad meretagusele rahvale transport, hooajalisus ja turismi tippajal töökäte nappus.

Kihnus on üle 110 ettevõtja, valdavalt FIEd, kellest suur osa pakub turismiteenuseid, teeb käsitööd või on seotud kalandusega. Mai teisel reedel peavadki kihnlased muuseumis aru, kuidas ja milliste uuendustega edasi. Kaasa räägivad Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse, töötukassa, turismiarenduskeskuse, Romantilise rannatee ning veterinaar- ja toiduameti (VTA) esindajad. Väikeettevõtluse võimalikkust maal kinnitab Leisi lapikoja näide. Kihnlastele kui mererahvale uudne teema on nõuded suitsukala suhtes, ameti esindajalt oodatakse vastust, mis on PAH-test ja kuidas selle tegemiseks peaks kala jõudma mere tagant Tartusse laborisse.

“Päeva teisel poolel tahaks istuda valla ettevõtjatega laua taha ja arutada nendega koostöövõimaluste üle. Üks uusi ettevõtmisi on meil kodukohvikute päev juuni alguses, kirja on end andnud 16 osalejat,” selgitas Vesik.

Kihnlased valmistuvad suveks teadmisega, et läinud aastal külastas saart ligemale 27 000 turisti ja töötihedaim aeg oli juuli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles