Silvia Paluoja: Igale ministrile kohustuslik (lava)tükk

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võõrkeelsete eestlaste järeltulijad võivad näha esivanemate maa asemel vaid raba.
Võõrkeelsete eestlaste järeltulijad võivad näha esivanemate maa asemel vaid raba. Foto: Mailiis Ollino

Ministritoolide vahetus käib nagu laste laulumängus “Kes aias?”. Pole tahtmist jälgidagi, kes järgmisena ringi sisse lükatakse. Janek Mäggi esitamine riigihaldusministri kohale osutab, et kompetents ei ole küsimus ja riiki haldama sobib senine avalik suhtlejagi.

Erakondade soosikutest kurvem on teadmine, et Tallinna linnriigist toob eluvõõraste tee välja vaid valimiste eel. Tee võiks poliitikuid tuua Pärnu Endlassegi. Teeksin igale poliitikule, aga ennekõike ministrile kohustuslikuks dokumentaallavastuse “45 339 km2 ­raba” vaatamise. Nelja näitleja kehastuses kajastub südamevalu, mida kodumaale jäänud ja siinse tolmu jalgadelt pühkinuid ahistab. Nad igatsevad päikesetõusu ja kasteheina, lumiseid­ talvi ja vanaema pannkooke ... Neil on mure, mis saab Eestist ja emakeelest, kui aina minnakse.

Dramaturg Andra Teede sõnutsi pole ju sugugi utoo­piline idee Eesti riigist, kus mõeldakse­, mida saaks teha, et Eesti oleks eestlaste kodu, kus tahetakse elada hoolimata suure ilma lahtistest piiridest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles