Pärnumaa ametnike palgaedetabelid: haldusreform täitis nii mõnegi vallatöötaja tasku

Martin Laine
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik ja Pärnu maakohtu esimees Rubo Kikerpill on Pärnuma kõige paremini tasustatud ametnik.
Kohtunik ja Pärnu maakohtu esimees Rubo Kikerpill on Pärnuma kõige paremini tasustatud ametnik. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Rahandusministeerium avalikustas mõni päev tagasi ametnike palgaandmed. Pärnu Postimees heitis pilgu Pärnumaa inimestele, kes saavad igal aastal töötasu maksumaksjatelt.

2017. aasta sissetulekuid kõrvutades troonivad peale kohtunike ja prokuröride palgatabelit tavalised vallaametnikud, sest haldusreform lõppes nii mõnelegi teenistujale poole aasta palga suuruse hüvitisega. Nii kajastub hüvitiski mitme ametniku puhul rahandusministeeriumi statistikas.

Nii mõneski omavalitsuses tähendas haldusreform pika staažiga ametnikele kuue kuu suurust hüvitist. Lahkumishüvitist said ametnikud isegi siis, kui jätkasid tööd samas omavalitsuses, kuid uuel ametikohal. Näiteks Paikuse vallasekretär, kelle aastane sissetulek ületas hüvitisega koos 45 000 eurot, jätkas Paikuse õigusjärglase Pärnu linnavalitsuse hangete juhtspetsialistina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles