Konkurents Sindi paisu ehitustööde tegemiseks on tihe

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi pais.
Sindi pais. Foto: Urmas Luik

Eile hommikul kukkus tähtaeg, milleks valdkonnas kogenutel ja pädevatel ehitusettevõtetel oli võimalik esitada pakkumus Sindi paisu avamise ja ehitustööde tegemiseks.

Hanke eesmärk oli leida keskkonnaagentuurile partner, kes lammutaks Sindi paisu ja rajaks selle asemele loodusilmelise tehiskärestiku, avades sellega Pärnu jõe kaladele vabaks rändeks.

„Ühe riski – et ei esitata ainsatki pakkumust – saame seljataha jätta. Laekus kaheksa pakkumust ehk konkurents on tihe, huvilisi on nii Eestist kui lähinaabrite seast,“ teatas keskkonnaagentuuri projektijuht Külli Tammur.

Ehitustöö on keerukas, suure avaliku tähelepanu all ja mastaapi arvestades Eestis küllalt erakordne, mis seab Tammuri selgituse kohaselt lepingupartnerile kõrged ootused.

„Hanke tulemustest on veel vara rääkida, konkreetseid nimesid ja maksumusi ei luba seadus hindamise kestel välja tuua. Saan öelda, et kõik pakkujad on ehitusmaastikul tuntud ja kogenud tegijad, tehtud pakkumused jäävad võrreldavasse suurusjärku ja projekti eelarve piiresse,“ sõnas agentuuri esindaja.

Hanget hinnatakse mai jooksul ja kui kogu protsess kulgeb suuremate viperusteta, alustatakse suvel Sindis ehitustöödega.

Keskkonnaagentuur viib ühtekuuluvusfondi toel ellu projekti „Pärnu jõestiku elupaikade taastamine“, avamaks Sindi pais kalade rändeks. Pärnu jõgi on hoiuala, mis kuulub ühtlasi üleeuroopalisse kaitsealade võrgustikku Natura 2000. Hoiualal kaitstakse elupaiku ja liike ning Pärnu jõe suudmest 14 km kaugusel asuv Sindi pais avatakse nende elupaikade ja liikide soodsa seisundi tagamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles