Varvastega maalija avas näituse

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgadega maalija Tiia Järvpõld näituse “Minu jälg sinu ­südames” avamisel autoportree ees Lihula raamatukogus.
Jalgadega maalija Tiia Järvpõld näituse “Minu jälg sinu ­südames” avamisel autoportree ees Lihula raamatukogus. Foto: Urmas Luik

Suurel õlimaalil on kujutatud ­pikajuukselist naist ratastoolis, esiplaanil tema paljad jalad. See on Tiia Järvpõllu autoportree, maalitud nendesamade varvastega, mis Lihula raamatukogus vast avatud näituse “Minu jälg sinu südames” külastajale pildilt vastu vaatavad.

Sünnitrauma tagajärjel ratas­toolielu elavale veidi üle 50aastasele naisele on Lihula näitus 51., aga esimene, mis Pärnumaal tema loomerõõmust ülevaate annab.

“Mul oleks väga palju kaotada, kui ma seda tööd ei teeks,” ütleb Tiia, kelle juttu vahendab abiline Kristi. “Ma ei ole tundigi kunsti õppinud, nõukogude ajal ei võinud varvastega joonistada, aga kirjutada võis. Kuid hea ­sõbranna viis mind poodi, ost­sime lõuendi ja õlivärvid. Järgmisel päeval oli mul isa sünnipäev, mõtlesin, et teen talle mingi mäkerdise. See esimene maal metsasinilillest on ühes kalendris trükitud ja Tallinnas Swedbankis näitusel.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles