Taluperenaisest toidublogija katsetab retsepte

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagarisaates osa­lenud Irma Koppel jagab lahkelt oma maitsvaid retsepte ­blogilehel Maaneiu.ee.
Pagarisaates osa­lenud Irma Koppel jagab lahkelt oma maitsvaid retsepte ­blogilehel Maaneiu.ee. Foto: Mailiis Ollino

Kärbu külas Lindamäe ­talus elav 25aastane ­Irma Koppel on suur kohaliku toidu fänn. Eile kuulutas maaelu­minister Tarmo Tamm avatuks Pärnumaa maitsete aasta, mil keskendutakse kohalike maitsete populariseerimisele ja just ­kohalikud maitsed on Kopli pärusmaa.

“Elan perega metsa ja looduse keskel. Meil on oma maalapike ja kasvuhoone, kus kasvavad need kõige maitsvamad viljad ja ürdid, mida süüa ja purki panna,” tutvustas abikaasaga kuuekuust pisitüdrukut kasvatav Koppel.

Koppel usub, et mida lähemal kasvavaid asju süüa, seda parem. Talvel poest ostetud välismaised tomatid ja por­gandid ei kõlba tema meelest kuskile. “Sa ei saa transportida küpset ja värsket asja, sest see läheb halvaks. Ja siis pritsi­taksegi hea kraam säilitusainetega üle,” selgitas Koppel, kes keemiat ei söö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles