Looduskaitse võib Vallikääru üritustele ette jääda

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallikääru aas on ajalooliselt ja majanduslikult kujunenud alaks, kus korraldatakse rahvaüritusi. Riiklik kaitse seab aga aasa ligipääsetavusele piiranguid ja linn leiab, et nendeta saaks aasa otstarbekamalt kasu­tada.
Vallikääru aas on ajalooliselt ja majanduslikult kujunenud alaks, kus korraldatakse rahvaüritusi. Riiklik kaitse seab aga aasa ligipääsetavusele piiranguid ja linn leiab, et nendeta saaks aasa otstarbekamalt kasu­tada. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus esitas aprilli algul keskkonnaametile taotluse arvata Vallikääru aas riikliku kaitse alt välja. Põhjuseks kaitse-eeskirja piiravad tingimused, mis segavad suurürituste korraldamist. Nimelt on linnavalitsuse keskkonna peaspetsialisti Sigrit Kasemetsa sõnutsi suurenenud aasa kasutatavus ja soov seal üritusi organiseerida.

Tihtipeale on tarvis aasale pääseda mootorsõidukiga, näiteks seadmete ja telkide veoks ja paigaldamiseks. Ent mootorsõidukite kasutamine väljaspool teid ei ole keskkonnaameti hinnangul kooskõlas kaitsealuste parkide kaitse-eeskirjaga. Linn leiab, et Vallikääru parki saaks palju otstarbekamalt kasutada, arendada ja hooldada, kui see oleks üksnes kohaliku kaitse all.

Keskkonnaameti pressiesindaja ­Sille Ader selgitas, et Vallikääru pargis on suurüritused lubatud, kuid need tuleb kooskõlastada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles