Endla aasta numbrites: külastatavus vähenes remondi arvelt

Martin Laine
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teatri suur saal.
Endla teatri suur saal. Foto: Danel Rinaldo

Kui jätta tulude sekka arvestamata Endla teatrile tehtud rahasüst suure saali ümberehituseks, jäi Pärnu kultuuriasutus mullu kahjumisse. Kuid see on igati loogiline, sest saali renoveerimine piiras teatris käimist. Remondi järel saab kultuuriasutus juba täie hooga tegutseda.

„2017. aasta oli Endla teatrile erilisi väljakutseid pakkuv, loominguliselt otsiv ja paindlik, kuid mängukava planeerimiselt ja logistiliselt väga keerukas,“ on kirjas teatri majandusaasta aruandes.

Teatri piletitulu vähenes aastaga ligemale 165 000 euro võrra. Nagu öeldud,  peamiselt remondi tõttu. Remont läks maksma üle 3,6 miljoni euro, selleks eraldas raha kultuuriministeerium. „2017. aasta publikunumbrid on küll eelneva aastaga võrreldes väiksemad, kuid seda märkimisväärse lavatehnoloogilise edasimineku nimel,“ seisab aruandes.

Maist detsembri alguseni uuendati suures saalis kõik lavatehnoloogilised seadmed, täpsemalt lava tõstemehhanismid (stanged, valgussillad), pöördlava, orkestriava vajukid ja lavapõrand. Lisandusid punkttõstukid lavalael ja näitlejatõstukid pöördlavas. Uuendatud on kogu lavaruum ja lavaseadmeid teenindav elektrisüsteem koos aktiivseadmetega.

Paigaldati uus lavabarjäär, uued toolid, vaipkatted ja nähtavuse parandamiseks ehitati ümber rõdu piirdega esiserv.

Teater loodab sel aastal vaatajate ette tuua üheksa uuslavastust. „Järgmine, 2018. aasta saab olema teatrile normaalse loomingulise elurütmi häälestamise ja uute sihtide selginemise aasta,“ seisab aruandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles