Vibulaskur Reena Pärnat võitis esimese eestlasena maailmareitinguturniiri

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reena Pärnat.
Reena Pärnat. Foto: Erakogu

Täna lõppes Bangladeshis maailmareitinguturniir, kust eestlased naasevad kahe medaliga. Reena Pärnat võitis naiste sportvibu klassis kuldmedali ja Märt Oona sama vibuklassi meeste pronksi. Varem pole ükski Eesti vibulaskur seda turniiri võitnud.

“Mul on väga hea meel tänase võidu üle. Tulin siia kindla mõttega finaali jõuda, kuid ei saa öelda, et võistluse algus lihtsalt oleks läinud,” olid Pärnati esimesed muljed. “Eelringis lasin alla enda taseme ja eilseid duelle lasin toidumürgituse tõttu end väga nõrgalt tundes. Täna oli olemine parem ja laskmine hoolimata tugevast tuulest palju kindlam. Ma olen õnnelik, et suutsin end vajalikul hetkel kokku võtta!”

Pärnat alistas tänases kullamatšis Türgi laskuri Begunhan Unsali 7:1. Naiste sportvibu pronks läks Yukhro Tagaevale (TJK).

Reena Pärnat poodiumil.
Reena Pärnat poodiumil. Foto: Erakogu

Ka Pärnati klubikaaslane Märt Oona jõudis poodiumile ja toob koju pronksmedali. Oonale on see esimene individuaalse auhinnakoht rahvusvaheliselt turniirilt väljaspool Baltikumi. Varem sel aastal võitsid Pärnat ja Oona segavõistkonnana Türgi suurturniiril pronksi, sellel turniiril pidid nad leppima neljanda kohaga. Samal positsioonil lõpetas Bangladeshis naiste plokkvibu lasknud Emily Hõim.

Turniiril osalesid sportlased 15 riigist ja see jääb oma mastaabilt väiksemate maailmareitinguturniiride hulka, kuid kõik rahvusvahelise alaliidu seatud tingimused olid siiski täidetud. Maailmareitingu esi-100s Pärnat kahjuks eriti ei tõuse, sest praegu kustuvad eelmisel kevadel edukalt GP-etapilt kogutud punktid. Oonale on tõus tõenäoliselt märgatavam.

Varem toimus vibuspordis vähe maailmareitinguvõistlusi: peamiselt MK-etapid, MM ja kontinentaalsed meistrivõistlused. Rahvusvaheline alaliit World Archery on julgustanud liikmesriike korraldama rohkem selliseid võistlusi ja viimasel paaril aastal on nende arv hüppeliselt kasvanud. See on toonud kaasa erinevuse osalejate hulgas, kuid maailmareitingu süsteem võtab võistluse suurust arvesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles