Cardo Remmel kaotas võitluse vähiga

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastate eest Pärnu linnavolikogu esimehe kohalt tagasi astunud Cardo Remmel jäi alla võitluses vähiga.
Aastate eest Pärnu linnavolikogu esimehe kohalt tagasi astunud Cardo Remmel jäi alla võitluses vähiga. Foto: Pärnu Postimees

Kunagine Pärnu linnavolikogu esimees ja mitme ettevõtte juhina töötanud Cardo Remmel jäi täna öösel alla võitluses vähiga.

Pärast nelja aastat soolevähiga võitlemist halvenes Remmeli tervis pool aastat tagasi märgatavalt, seetõttu palus ta abi vähiravifondilt „Kingitud elu”. Märtsis koguti Remmeli ravi jätkamiseks ööpäevaga 10 000 eurot.

Remmel on pidanud Pärnus Si-Si restorani, olnud Estonia spaa juhatuse liige ja Hedoni spaa tegevjuht. Samuti on ta mõnda aega pidanud abilinnapea ja linnavolikogu esimehe ametit. Remmel juhtis pikka aega Saku õlletehastki.

Remmel andis märtsis vähiravi fondi „Kingitud elu” Facebooki lehel teada, et sai neli aastat tagasi teada midagi, milleks ta ei olnud valmis ja mis muutis nii tema kui lähedaste elu kardinaalselt. 

„Ma ei kurda nende operatsioonide, valude, haiglas veedetud nädalate üle. Hoopis raskem on leppida sellega, et enda töö pidi pooleli jääma ja paljud tegemised, mis on mu perele olulised, võivad jääda lõpetamata,” rääkis Remmel kaks kuud tagasi.

Remmel tõdes, et siiski on lootust leida tema organismi seisukorda arvestav sobiv raviskeem, kuid see ei mahu meie tavameditsiini toetussüsteemi.

“Mis ka ei tuleks, olen koos perega tänulik nendele inimestele, kes on võtnud oma südameasjaks sellise fondi loomise või selle toetamise,” ütles Remmel.

Üleeile sai Remmel 65-aastaseks.

Cardo Remmeli ärasaatmine toimub 18. mail kell 12 Tallinna Kaarli kirikus ning sängitatakse perekonna hauaplatsile Pärnamäe kalmistul.

Meenutused Cardo Remmelist

Margus Kangur, ettevõtja

"Cardo Remmel tuli meile tööle siis, kui käis Hedoni spaahotelli rajamine. Selliste kogemuste ja ehitusinseneri haridusega inimest oli vaja. Remmel oli alati sõbralik, igati tore mees.

Tal oli võimas töökogemuste pagas, ta oskas näha suurt pilti, oli personali leidmisel, hotelli ja spaa käivitamisel võtmeisik. Kahju, et see koostööaeg jäi suhteliselt lühikeseks, sest terviseprobleemid hakkasid tunda andma."

Toomas Kuuda, Eesti kaubandus-tööstuskoja Pärnu esinduse juhataja

 “Cardo Remmel oli mõnda aega kaubandus- ja tööstuskoja juhatuse liige. Kunagi tegime koos MTÜ Armas Koidula, mis oli mõeldud jõudumööda Koidula kooli tegevuse toetamiseks. Ajal, mil Remmel juhtis Saku õlletehast, toetas ta meie korraldatud tennisevõistlusi Pärnus.

Ta oli äärmiselt soe ja vastutulelik, abivalmis ja hea inimene. Võttis meeleldi osa üritustest ja pani alati õla alla, kui abi oli vaja. Kui Remmel oli tegev Pärnu kohalikus poliitikas, tegi mulle koguni ettepaneku hakata abilinnapeaks, aga seda mul küll plaanis ei olnud. Cardo Remmeli lahkumine kurvastab, sest ta oli väärt, suure südamega inimene, kes oskas ajada õiget asja."

Cardo Remmel (9.05.1953 – 11.05.2018)

Sündis 1953. aastal Pärnus ja lõpetas Lydia Koidula nimelise 2. keskkooli. Tal on ehitusinseneri diplom Tallinna Polütehnilisest Instituudist. Karjääri alustas ehitusmeistrina.

1987–2005 juhtis Saku õlletehast.

2005–2006 oli Pärnu rahanduse abilinnapea Eestimaa Rahvaliidu nimekirjast.

2009–2011 Pärnu linnavolikogu esimees, 2011–2014 AS Taastusravikeskus Estonia juhataja, 2014–2015 Hedoni spaahotelli tegevjuht.

Remmel oli Eesti Toiduainete Tööstuse Liidu juht ja Eesti Golfiliidu president, Eesti kaubandus- ja tööstuskoja juhatuse liige, Eesti Olümpiakomitee liige, SA Pärnu Haigla nõukogu esimees, AS Pere Leib Tootmise liige, Pärnu Koidula kooli vilistlasklubi MTÜ Armas Koidula asutaja.

Cardo Remmelile on antud Valgetähe IV klassi teenetemärk (2005). 

Copy

Märksõnad

Tagasi üles