Kalev Vilgats: Asfaltimise aeg

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Asfalditehases levitab aroomi värske ­asfalt, mida ootamatult saabunud suveilmadega Eesti linnades teedele-tänavatele rullitakse.

Asfaltimise aeg on kätte jõudnud Pärnuski. Seda tõendasid e-sõnumid, mis lõppeval nädalal magistraadist ajakirjanike postkasti pudenesid. Kus asfalditi tänavalõike ja kus käis pindamine, sest mis salata: soe aeg on teetöödeks parim. Ehkki tundub, et tehnoloogiad on nii palju arenenud, et isegi see asfalt, mis hilissügisel toimetuse kõrval maha pandi, on veel hea küllalt. Seega on asfaldiperiood märkamatult suvekuudest pikemaks veninud.

Jaanipäeva eel saab uue ilme lõik Aia tänavast, kuigi inimesed küsivad, et kuidas siis tulevikus liiklus käima hakkab, kui valmib unelmate sild joonel Raba–Aia. Mina ka ei tea. Nagu ei jaga ma sedagi, miks seoses Rüütli platsi rekonstrueerimisega vähenes selles piirkonnas niigi väheste parkimiskohtade arv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles