Rattur sõitis lapsest üle ja põgenes (4)

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuses sai viga üheksa-aastane laps. (Pilt illustratiivne.)
Õnnetuses sai viga üheksa-aastane laps. (Pilt illustratiivne.) Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Neljapäeva õhtul kella kaheksa ajal sai häirekeskus teate, et Pärnus Ehitajate teel Kuldse Kodu juures jalakäijate tunnelis on jalgrattur sõitnud otsa üheksa-aastasele lapsele.

Sama päeva õhtul kirjutas lapse ema Ketlin Märgatud24 Pärnus Facebooki grupis: “Pole veel sellist nahaalsust enne kohanud, et sõidetakse lapsest üle ja jäetakse laps lihtsalt vedelema.”

Naise väitel sõitsid lapsed kodu lähedal õues rataste ja rulluiskudega. Keegi mees sõitnud suure hooga tunnelisse, samal ajal rääkinud mobiiltelefoniga. Ketlin ise oli toas, juhtunut vahendasid tema lapse sõbrad, kellega ta õues oli. Laste jutu järgi olla tüdrukust lausa üle sõidetud. Kannatanu juhtunust suurt ei mäleta.

“Lapsel on sinikad, marrastused, jalad lõhki, kaelal sinikad, pea katki ja ninast jooksis verd. Hingeline traumagi,” loetles ema. Rattur kimanud aga peatumata edasi.

Juhtunust teavitati häirekeskust ja kiirabi viis lapse esmaabi andmiseks haiglasse. Ketlin avaldab aga pettumust, et politsei kohale ei tulnud. “Ootasime tund aega seal õhtul hilja, kedagi ei tulnud,” märkis ta.

Pärnu politseijaoskonna välijuht Ivo Haav ütles, et tõepoolest, kella 21.54 ajal helistati uuesti häirekeskusesse ja paluti peale kiirabi politseilgi kohale sõita. “Kõne võttis vastu häirekeskuse päästekorraldaja, kuid mis põhjustel see info ei jõudnud politsei korrapidajani, ma kahjuks öelda ei oska,” lausus Haav. Asja uuritakse. Praeguseks on politsei lapse emaga ühendust võtnud ja temaga suhelnud, et täpsustada sündmuse asjaolusid.

Haav lisas, et on äärmiselt kahetsusväärne ja taunitav, et lapsele otsa sõitnud jalgrattur ei veendunud, kas lapsega on kõik korras, ega pakkunud talle abi, vaid lahkus õnnetuspaigalt.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles