Päästjaile teeb muret kraam kortermajade trepikodades

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja trepikoda olgu asjadest lage.
Kortermaja trepikoda olgu asjadest lage. Foto: Päästeamet

Eelmisel nädalal vältas kogu Eestis kortermajade kontrolli kampaania. Inspektorite tagasisidest jäi kõlama tõsiasi, et ainult igas neljandas kortermajas ei tuvastatud tuleohutusnõuete rikkumist.

Pärnumaal kontrolliti üheksat kortermaja, millest kolm olid korras ja kuues avastati rikkumisi. Kokku leiti elamutes puudusi 17 korral: ära on nimetatud evakuatsiooniteede ja -pääsude tõkestamine, tuletõkkesektsioonide puudused, probleemsed elektripaigaldised ja põlevmaterjali ladustamine trepikojas. Haldusmenetlusi algatati Pärnumaal viiel korral.

Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo peainspektori Georg Kalde sõnade kohaselt jäi Pärnumaa korterelamutest rahuldav üldmulje.

„Muret teevad trepikodades hoitavad jalgrattad, mööbel ja lapsevankrid. Pärnu linnas süüdati eelmise aasta lõpus vanker kahel korral,” rääkis Kalde. „Siin on oluline korteriühistu ja elanike koostöö, et kogu majarahvas mõistaks trepikodade vabana hoidmise vajadust ja järgiks seda nõuet iga päev.”

Suure probleemina nimetas Kalde tuletõkkeuste puudumist keldri ja trepikoja vahel. „Keldrites hoitakse palju eri liiki põlevmaterjali ja tulekahju korral levib suits keldrist trepikotta, mistõttu inimesed ei saa sealtkaudu hoonest väljuda,” selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles