Galerii: toimetuserahvas istutas vast loodud parki juubelitamme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul istutatakse kogu Eestis tammikuid, Pärnus rajati 100 tamme park Loode-Pärnu tööstuskülla romantiliste veesilmade äärde.

Linnavalitsuse eestvõttel istutasid Rehepapi tänava äärde loodud tammikusse eelmisel nädalal üle 170 puu Lions-klubi Pärnu Strand liikmed ja vabakooli õpilased.

Täna pani juubelitammikus oma puu kasvama Pärnu Postimehe rahvas.

Toimetuse tammeistikut eristab ülejäänutest infotahvel teatega, et puu on istutatud Johann Voldemar Jannseni sünniaastapäeval, 16. mail, aastal, mil Eesti Vabariik tähistas 100 aasta juubelit.

„Tore, et Eesti Vabariigi juubeliaastal sai alguse Pärnu Postimehe toimetuse uus traditsioon, kuhu papa Jannseni sünnipäeval tulla,” sõnas Pärnu Postimehe peatoimetaja kohusetäitja Siiri Erala pärast puu mulda pistmist.

Eesti 100 tamme parkide rajamine sai alguse 2013. aasta sügisel, kui koolilapsed alustasid tammetõrude korjamise ja neist istikute kasvatamisega. Puud istutatakse üheskoos tänavu mais ja enamik tammikuid avatakse 1. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles