Veganisõbralik grillipidu: Mustiku asemel grillile särisema seitani

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viie taimetoiduteemalise koka­raamatu autor ja populaarse blogi Taimetoit.ee eestvedaja Sandra Vungi musta oa burger.
Viie taimetoiduteemalise koka­raamatu autor ja populaarse blogi Taimetoit.ee eestvedaja Sandra Vungi musta oa burger. Foto: Sandra Vungi

Veganlus ehk täistaimetoitlus kogub maailmas ja eestlastegi seas populaarsust. Üha enam pannakse mustiku ja oskari asemel grillile särisema põnevaid taimetoite.

Pärnu koostöötamiskeskuse Forwardspace’i ja pakendivaba poe Paljas Pala asutajast Silver Smeljanskist sai veganitoiduhuviline peamiselt tänu tuttavatele, kes asusid taimetoiduga katsetama. Algul oli Smeljanski veidi skeptiline, kas selline toitumine ikka on õige, aga kuna talle meeldib uusi maitseid proovida, hakkas temagi teemat rohkem uurima.

“Otsus ei tulnud üleöö, sest toitumist muutes peab oma keha väga hästi tundma ja väga palju uurima, kaaluma kõiki positiivseid ja negatiivseid mõjusid, et ei kaasneks halbu tagajärgi. Alles siis saab hakata tegema õigeid toitumisvalikuid,” kinnitas Smeljanski, kes nüüdseks tarbib vaid mõnikord piimatooteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles