Galerii: korvpallurid võitsid põneva lõpu järel Raplat ja viigistasid pronksiseeria!

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Sadama korvpallimeeskond alistas koduväljakul 73:67 Rapla Avis Utilitase ja viigistas pronksiseeria 1:1. 

Matš algas väga võitluslikult ja korvivaeselt. Kui avamängus teenisid pärnakad vaid kaheksa vabaviset, oli nüüd sama number juba kolme minutiga koos. Küll ei suudetud neid hästi tabada: kaheksast kolm. Viie minuti järel juhtisid raplakad 9:3 ja perioodi lõpus 15:12.

Teise veerandi hakul oli külalismeeskonna kolmel tagamängijal juba vigadega probleeme: Sven Kaldrel ja Gert Dorbekul oli kirjas kolm ning Nolan Cressleril koguni neli määruste rikkumist. Vahetusest ei sekkunud ka leegionär Dominique Hawkins, kes esimeses matšis sai kergelt vigastada.

Kui avamängus kaotasid raplakad palli vaid neli korda, siis 15 minuti järel oli see näitaja juba üheksa. Teise perioodi keskel oli seis viigis 22:22. Madalaskoorilise avapoolaja võitis kodumeeskond 29:26.

Teise poolaja keskel suurenes Pärnu eduseis juba kahekohaliseks ja peatreener Heiko Rannula nägu oli naerul. Kuigi kohalik meeskond juhtis vahepeal 14 punktiga, oli enne otsustavat veerandit edu üheksa silma (56:47).

Kui kolmandal veerandajal tehti kõvasti skoori, olid punktid viimasel kasinad tulema. Õhk oli elektrit täis: keema olid läinud nii mängijad, treenerid kui ka publik. Matš oli võitluslik ja nii mõnegi vile peale vaieldi kõvasti. Viis minutit enne mängu lõppu tuli Rapla kolme punkti peale (56:59). 

Saimon Suti ja Mihkel Kirvese korvide toel juhiti kolm minutit enne lõpusireeni 66:60.

Seisult 71:66 tegid raplakad 24 sekundit enne mängu lõppu pallikaotuse ja Pärnul oli noor võit käes. Kohe tehti Timo Eichfussile viga ja kahemeetrine Muhu rakett läks vabaviskejoonele, kus tabas ühe kahest.

Lõpus sai küll Rapla meeskond nii vabakaid kui kolmeseid kõmmutada, kuid Pärnule ei jõutud enam järele. 

Kirves ja Siim-Markus Post kogusid 15 silma. Kirveselt ka 12 lauapalli. Vägevalt mängis Suttki: 12 punkti, üheksa resultatiivset söötu ja seitse vaheltlõiget.

Seeria kolmas matš tuleb laupäeval Raplas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles