Ryanairi juht Michael O'Leary: Plaanime revolutsiooni

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karismaatiline Iiri ärimees, Ryan­airi omanik ja juht Michael O’Leary osales eile Pärnu juhtimis­konverentsil ja rääkis lennukatest plaanidest.
Karismaatiline Iiri ärimees, Ryan­airi omanik ja juht Michael O’Leary osales eile Pärnu juhtimis­konverentsil ja rääkis lennukatest plaanidest. Foto: Mailiis Ollino

Eile Pärnu juhtimiskonverentsil osalenud Iiri odavlennufirma Ryan­airi omanik ja juht Michael O’Leary usub, et Ryanair muudab lennundust, kuna nende piletihinnad muutuvad veel madalamaks. Samuti rääkis juht sellest, kuidas nad Eestisse laieneda plaanivad.

Kui O’Leary sõnutsi kaalub Ryanair Tallinnas sõlmjaama avada, ei saa nad Pärnusse siinse lennuraja pikkuse ­tõttu lennata. “Aga Pärnu on fantastiline sala­koht. Te peaksite sellest kohast rohkem rääkima, et inimesed saaksid ja tahaksid siia tulla,” leidis ta.

Ettevõtte omanik lubas Ryanairi jätkuvat arengut. “Oleme ainus lennufirma, mis on pühendunud lennupiletite odavamaks muutmisele, samal ajal kui kõik teised lennufirmad üritavad piletihindu tõsta,” kõneles O’Leary.

O’Leary tõi Ryanairi edu põhjuseks peale heade piletihindade tiheda lennu­graafiku. Kui tema sõnutsi kulub ülejäänud firmadel vähemalt tunnike, et lennuk pärast maandumist jälle õhkutõusuks valmis sättida, läheb neil selleks 30–35 minutit. Seega on Ryan­airi lennukitel võimalik teha päevas paar–kolm lendu rohkem kui konkurentidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles