Pärast avariid viinajoomise väide päästis süüst (12)

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Kohus mõistis auto­juhi süüdi Vändras purjuspäi liiklusõnnetuse põhjustamises, millega tekitas tervisekahjustuse. Mees aga väitis, et jõi end autojuhtimise mõistes kriminaalsesse joobesse alles hiljem kodus. Nii saigi ta järgmises kohtuastmes süüst priiks.

40aastane mees tegi tunamullu 16. juuni õhtul poeesisel platsil autoga ringe. Rallitava sõiduki rehvid pillutasid kruusakive.

Kui parklas paarutanud ­Audi A6 peatus, läks lähedal olnud­ naine juhiga rääkima. Ta avas küljeukse, nõjatus kõrval­istmele ja palus juhil platsi rikkumine lõpetada. Kuna mees ei tundunud adekvaatne, püüdis sekkuja haarata autovõtmest. Juht hakkas aga järsku sõitma. Naine kukkus ja sai viga.

Naisega kaasas olnud mees helistas numbril 112 ja teatas purjus juhist. Politsei tabas isiku tema kodust ja tuvastas tal joobe. Mees tunnistas patrullile, et oli õnnetuse aegu väga väsinud ja jõi enne rooli istumist kaks väikest purki longerot. Ekspertiis Pärnu haiglas tuvastas aga kriminaalse joobe. Kohtus esitas mees pisut täiendatud versiooni ja rääkis, et oli joonud pärast kojujõudmist viinagi.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles