Humanitaargümnaasiumi lugu

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üldhariduskoolide edetabeli tipus asuvale Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumile on vahepealsetel aastatel ­lisandunud juurdeehitis.
Üldhariduskoolide edetabeli tipus asuvale Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumile on vahepealsetel aastatel ­lisandunud juurdeehitis. Foto: Mailiis Ollino

Eesti esimene eragümnaasium on Pärnu Sütevaka huma­nitaargümnaasium, mille tegevuseks väljastati koolitusluba 31. augustil 1990. Kevadeks 20 aastat ta­gasi oli kool sattunud raskesse majandusseisu.

Humanitaargümnaasiumil oli võlgu ligemale pool miljonit krooni ja pessimistlikumad õpetajad mõlgutasid mõtteid leida sügiseks uus töökoht. Kooli nõukogu leidis, et vaja oleks vähemalt miljon krooni nii võlgade tasumiseks kui remondi tegemiseks. Kooli ainuomanik Neeme Ellermaa tegi avalduse ja loobus oma omandist 99 protsendist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles