Elektroonikatootja Note kasvatas käibe ligemale 30 miljonini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Note Pärnu OÜ õppekeskus.
Note Pärnu OÜ õppekeskus. Foto: Henn Soodla

Pärnu elektroonikatootja Note Pärnu OÜ käive kasvas mullu 12,6 protsenti ehk 28,6 miljoni euroni ja ettevõtte puhaskasum suurenes aastatagusega võrreldes 21,3 protsenti ehk 1,4 miljoni euroni.

Ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et eksport moodustas 99,2 protsenti Note Pärnu kogukäibest, sealhulgas müüdi pea kogu toodang Euroopa Liitu. Suurimat käivet tegi ettevõte mullu Soomes, kus see kasvas aastavõrdluses 20,3 protsenti ehk 9,2 miljoni euroni. Järgnesid Rootsi 6,3 ja Suurbritannia 5,6 miljoni euroga. Eestis suurenes ettevõtte müügitulu 74,6 protsenti ehk 237 100 euroni.

Suurima osa käibest andis sideseadmete tootmine, järgnesid trükkplaatide, mõõte-, katse- ja navigatsiooniseadmete, elektrimootorite, -generaatorite ja trafode tootmine.

Möödunud aastal investeeris ettevõte tootmisse poolteist miljonit eurot. Suurimad summad paigutas firma pindladumisliinidesse.

Mullu kasvas ettevõtte töötajate arv 25 võrra ehk 236ni, kelle palgakulu oli 2,8 miljonit eurot.

Tänavu on ettevõtte eesmärk investeerida nüüdisaegsetesse logistikalahendustesse.

Note Pärnu OÜ põhitegevusala on elektroonikatootmisteenuse pakkumine. Ettevõtte tootmishooned asuvad Pärnus ühtekokku 4500 ruutmeetril. Note Pärnu on Rootsi EMS-teenuseid (electronic manufacturing services) pakkuva kontserni tütarettevõte ja on suuruselt teine tootmisüksus kontsernis. Note AB on noteeritud Stockholmi börsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles