Inimesed evakueeriti Kaubamajakast tulekahju tõttu (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päästekeskus sai täna kell 16.36 väljakutse Pärnu Kaubamajakasse. Põlema oli läinud keskuse elektrikilp.

Lääne päästekeskuse valvepressiesindaja sõnutsi levis tuli kilbiruumist katuselegi, mistõttu avati kustutustööde käigus nii seina kui ka katust umbes kümne ruutmeetri ulatuses. Kohapeal olid päästemeeskonnad Häädemeestelt, Kilingi-Nõmmest, Pärnu-Jaagupist ja Pärnust.

“Keskuse elektrikilbis olid läinud kõrbema juhtmed, mis põhjustas väiksema põlengu, millele päästeamet pani kiiresti piiri. Keegi inimestest ei saanud viga ja ka varaline kahju pole märkimisväärne. Keskus on kindlustatud,” avaldas Kaubamajaka tegevjuht Ivar Pinsel.

Praeguseks on tulekahju kustutatud: päästjad lõpetasid kustutustööd natuke kell 18 läbi. "Inimesed evakueeriti ja põhiline on, et keegi ei saanud viga," märkis valvepressiesindaja.

Elektrikilbi ruum, kust tulekahju alguse sai, asub keskuse laopoolses otsas teisel korrusel, selle all on kontorid. Pinsel sõnas, et kontoritöötajad ohus ei olnud, kuna olid juba tööpäeva lõpetanud.

Natuke pärast kustutustöid avati sealne Rimi toidupood. Ülejäänud keskus avatakse pärast seda, kui elektrisüsteemid on üle kontrollitud. “Avame siis, kui oleme 100 protsenti kindlad, et kõik on ohutu. Peame külastajate turvalisust väga oluliseks,” ütles Pinsel.

Keskuse külastaja, kes tulekahju ajal poes viibis, rääkis, et järsku hakkas kaubamaja sisehoovi poolt suitsu tulema, sireenid läksid tööle ja tuled kustusid.

Teine külastaja sõnas, et tegi parasjagu sisseoste, kui tuletõrjesireen tööle hakkas. Esialgu olla see kinni pandud ja ta jõudnud veel mitmes poes käia, enne kui keskuse tuled kustu läksid. “Siis mõtlesin, et tõmban tuld,” lausus ta.

Kohapeal osutab turvateenust Eesti suurim turvafirma G4S, mille töötajatel on kohustus niisugustes olukordades reageerida ja korraldada inimeste evakueerimine. Pinsel avaldas, et esialgse info kohaselt pole neil turvafirmale etteheiteid, kuid tingimata analüüsitakse toimunut lähipäevil täpsemalt.

Keskuses on paigaldatud automaatne häiresüsteem, mis on ühendatud päästeametiga. “Kuna Kaubamajaka tulekahjuteated lähevad otse häirekeskusesse, saadeti päästjad välja juba esimeste häirekellade rakendudes,” G4S Eesti kommunikatsioonijuht Reimo Raja.

Raja ütles, et turvatöötaja läks kohe pärast esimeste häirekellade kõlamist kontrollima, kas tulekahju on puhkenud. Mõne minutiga tuvastati põleng ja seepeale lülitati teist korda sisse häirekellad, et kaubanduskeskus evakueerida.

Päästekeskuse valvepressiesindaja rõhutas, et praegu lõppes kõik õnneks hästi, inimesed said välja. Kuid inimesed peaksid siiski tulekahjusignalisatsioonile kohe reageerima ja evakueeruma.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles