Valgekraed jooksevad laste leinalaagrite toetuseks

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai viimasel päeval Pärnu kesklinnas toimuvale heategevuslikule Rat Race’ile, millega tänavu kogutakse raha laste ja noorte leinalaagrite toetuseks, on end kirja pannud 20 meeskonda.
Mai viimasel päeval Pärnu kesklinnas toimuvale heategevuslikule Rat Race’ile, millega tänavu kogutakse raha laste ja noorte leinalaagrite toetuseks, on end kirja pannud 20 meeskonda. Foto: Gertrud Alatare

Mai viimasel päeval Pärnu kesklinnas toimuvale heategevuslikule Rat Race’ile, millega tänavu kogutakse raha laste ja noorte leinalaagrite tarvis, on end kirja pannud 20 meeskonda.

Heategevusliku ja meelelahutusliku jooksu korraldab JCI Pärnu ja see toimub suvepealinnas kolmandat korda.

Jooksu kaaskorraldaja Sirli Lauri jutu järgi märgitakse tänavugi vanalinna tänavatele maha kilomeetripikkune takistustega rada, mille kostümeeritud valgekraed peavad poole tunniga läbima.

„Rada on sama mis mullu, aga püüame seda põnevamaks ja huvitavaks teha, et eelmistel aastatel osalenud võistkonnad ei peaks seda kinnisilmi läbima,” selgitas Laur.

Kahel eelmisel aastal on Rat Race’il osalenud 35 viieliikmelist võistkonda. Laur loodab, et vähemalt niisama palju kontoritöötajaid tuleb sportlikult meelt lahutama ja heategevusse panustama tänavugi.

Rat Race’il kogutakse sel aastal laste ja noorte kriisiprogrammi raames raha leinalaagrite toetuseks.

Leinalaagrid on mõeldud kooliealistele lastele ja noortele, kes viimase kahe aasta jooksul kaotanud pereliikme. Ainuüksi koosolemine eakaaslastega, keda on puudutanud nii traagiline juhtum, loob lapses tunde, et ta ei ole oma mures üksi.

Erinevus tavapärastest laagritest seisneb selles, et iga päev tehakse rühmatööd, kus eakaaslastega saab turvaliselt koos olla. Rühmas on võimalik rääkida juhtunuga seotud muutustest, jagada oma kogemusi ja kuulata teisi, korrastada mõtteid ja tundeid eri tegevuse kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles