Maria talu laieneb konverentsikeskuse võrra

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria talu peremees Enn Rand tutvustas valmivat konverentsikeskust.
Maria talu peremees Enn Rand tutvustas valmivat konverentsikeskust. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnas Kõpu külas on Maria talumaja laiendusena katuse alla jõudnud konverentsikeskus, mille õuepoolne sein tuleb enamasti klaasist, et avaneks vaade ka ratsaspordikeskusele ja harjutusväljakutele.

Talu peremees Enn Rand rääkis, et kuigi kasutusel on mitu sisesaali, tekkis vajadus kuni 150 inimest mahutava konverentsiruumi järele. Juurdeehitusse tuleb eraldi 30kohaline nõupidamiste saal.

Arcus Projekti ja EKE Projekti arhitektide lahenduses on valmivas hoones samuti pesumaja, mis on vajalik puhkekülale ja turismitalule.

“Kuigi ehitame uutest materjalidest, näiteks Fibo-plokkidest, jätkame interjööris arhailist talutüüpi. Laetalad on toodud oma metsast, pikad kuused,” seletas Enn Rand.

Ehitise valmimist toetab põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet, kuid omaniku kui tellija investeering on sellest panusest protsentuaalselt suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles