Kolmest kolm: rallimehest vallavanem kihutab aina järgmiste võitude poole

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Tölp ja Martin Vihmann.
Karel Tölp ja Martin Vihmann. Foto: Erakogu

Häädemeeste vallavanem Karel Tölp ja tema kaardilugeja Martin Vihmann võidutsesid Läti meistrivõistluste kolmandal etapil Talsis. LRC6-klassis vihises nende Honda Civic Type-R finišisse konkurentidest üle kahe minuti kiiremini.

Kuid võit ei tulnud vahejuhtumiteta: probleeme esines nii rajal kui juba enne starti. Nimelt selgus tehnilisel ülevaatusel, et kahe riigi tehnilised tingimused erinevad.

“Kui talvel Lätis toimunud kaks etappi olid koos Eesti meistrivõistlustega ja siis kõigile asjadele tähelepanu ei pööratud, selgus nüüd, et Eestis lubatud istmetega me Lätis sõita ei või, vaja uusi homologeeritud istmeid ja rihmu,” rääkis Tölp ärevaks teinud vahejuhtumist.

Õnneks oli vajalik varustus Tallinnas olemas ja pärast suuri seiklusi said mehaanikud kell kolm öösel magama. “Hommikul pidime juba rajal olema. Päev oli keeruline, kuid eesmärgi suutsime täita. Oleme nüüd võitnud kõik kolm sel aastal peetud Läti MV etappi,” sõnas vallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles