Kaitseväe toetuse väejuhatus tähistas aastapäeva

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe toetuse väejuhatuse masinad Pärnumaal asuvas väeosas.
Kaitseväe toetuse väejuhatuse masinad Pärnumaal asuvas väeosas. Foto: Urmas Luik

Täna tähistas oma taasloomise 16. aastapäeva kaitseväe toetuse väejuhatus, mille ülesanne on tagada kaitseväe lahinguvalmidus ja jätkusuutlik tegevus.

„Iga aasta 22. mail tähistame oma üksuse taasloomist pärast pikka okupatsiooniperioodi ja sellele järgnenud Eesti kaitseväe ülesehitamist tormilises tempos taasiseseisvuse esimesel kümnendil. 16 aastaga on tehtud aukartustäratavalt pikk samm väejuhatuse arendamisel ja loorberitele puhkama jäämise asemel oleme valmis järjest uuteks väljakutseteks – arendades üksuse võimekust tagame kogu kaitseväe parema valmisoleku,“ ütles toetuse väejuhatuse ülem kolonel Toomas Susi Pärnus rivistusel.

2002. aasta 16. mail taasloodud toetuse väejuhatus, mis aastani 2014 kandis nime kaitseväe logistikakeskus, korraldab kaitseväe igapäevaseks toimimiseks vajalikku alustades logistikast ja materjalimajandusest ning lõpetades tugiteenuste ja orkestriga. Samuti õpetatakse väejuhatuse logistikapataljonis ja -koolis välja reserv- ja tegevsõjaväelogistikuid ja tervisekeskuses sõjaväemeedikuid.

Väejuhatuse koosseisu kuuluvad juhtimisüksusena staap, materjaliteenistus, harjutusväljade teenistus, kaitseväe tervisekeskus, raamatupidamiskeskus, toetusteenuste keskus, kaitseväe orkester, liikumis- ja veoteenistus, logistikakool ja -pataljon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles