Galerii: Sadam kaotas lisaajal Raplale ja lõpetas hooaja neljanda kohaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Sadama korvpallimeeskond kaotas koduväljakul lisaajal 75:79 Rapla Avis Utilitasele ja jäi pronksiseerias 1:3 alla.

Sadam alustas tuttavas koosseisus: Siim-Markus Post, Saimon Sutt, Mihkel Kirves, Timo Eichfuss ja Nemanja Miljkovic. Poolehoidjate põrgulärmi saatel möödus algus suurepäraselt: Kirvese ja Miljkovici korvidest pääses Pärnu minutiga 4:0 ette. Rõõm oli tõdeda, et saalis oli väga palju pealtvaatajaid. Pole ka ime, sest kohalikul tiimil oli selg vastu seina ja meeskond vajas poolehoidjate marulist toetust.

Esimese perioodi keskel juhtis kodumeeskond 8:6. Kuigi Pärnu sai perioodi lõpus juba seitsmega ette ja läks veerandajal viimasena rünnakule, kaotas Sutt väga rumalas olukorras palli. Nii kõmmutas vastaste mängujuht Dominique Hawkins lõpusireeniga samal ajal palli keskjoonelt korvi. 19:15 Pärnule.

Teisel perioodil sattus hoogu Post, kes lühikese ajaga tabas kaks kolmest, mille peale Kuusmaa kiiresti aja maha võttis. Emotsionaalne Post tõmbas enne minutist puhkust veel rahvagi käte vehkides käima: saalis valitses mõnus atmosfäär, kus pasunad tuututasid ja trummid mürtsusid. Umbes 75pealine Rapla fännirühmitus vangutas pead. 

Varasemates mängudes pärnakatele palju peavalu valmistanud Devonte Upson tegi teise veerandi keskel oma kolmanda vea, kui Sutt üritas kolmest visata. Tartust pärit viskav tagamängija tabas kõik vabakad ja viis suvepealinlased kuuega ette (28:22). Ruttu lisas Kirves kaks korvi ja vahe oli kahekohaline. Mõnusa edu kustutasid Sven Kaldre ja Hawkins: esimene pani kaks tabavat kaugviset ja teine lõpetas taas viimase sekundi kolmesega. Kuigi Pärnu dikteeris mängu, oli vahe vaid punkt (35:34).

Teisel poolajal olid punktid kasinad tulema: nelja minuti järel oli skoor 3:3. Korvipõua lõpetas Kirves, kes 20 sekundiga viskas kaks korvi. Sadam võitis kolmanda veerandaja 13:8 ja juhtis enne otsustavat perioodi kuue punktiga (48:42).

Viimast veerandit alustas Rapla 10:4 spurdiga ja kõik algas taas nullist. Mullused hõbemedalistid pääsesid viis minutit enne mängu lõppu üle pika aja juhtimagi, kuid Kirves taastas järgmisel rünnakul viigi (54:54). Siis tegi Rapla 5:0 minispurdi ja peatreener Heiko Rannula oli sunnitud 2.51 enne mängu lõppu aja maha võtma. Nüüd oli Pärnu kord 5:0 spurtida: Sutt tabas esimese kolmese (visked väljakult 2/10) ja Kirves korvi alt. Nüüd võttis omakorda Kuusmaa aja maha. 2.04 lõpuni.

Järgmisel rünnakul tabas Domagoj Bubalo kahese, kuid Post vastas kolmesega (+1 Pärnule). Viimasele minutile mindi Rapla punktises eduseisus, sest Hawkins tabas kahese. 24 sekundit enne matši lõppu tuli pooleks pall, kuid päästev nool näitas Pärnu suunas: rünnakukellal vaid kaks sekundit. Post sai normaalselt viskele, kuid eksis. Õnneks noppis ründelauast palli Miljkovic, kes toimetas palli taas Postile, kelle vastu tehti seitse sekundit enne mängu lõppu viga. Postil kaks vaat et karjääri kõige tähtsamat vabakat: esimene mööda, teine sisse. Seis viigis! Rapla normaalse viskeni enam ei jõudnudki ja lisaaeg!

Viieminutine lisaaeg algas Hawkinsi kolmesega, järgmisel rünnakul viskas leegionär veel kaks silma ja seejärel veel kolm. Tule, taevas, appi! Pärnu kahe minutiga kaheksaga taga!

Hawkins sai lühikese ajaga veel neli korda vabaviskejoonele minna, visates palli korvi kaks korda. Kuigi Suti kolmene tõi Pärnu kuue punkti kaugusele, tabas Hawkins taas kahese. Hull mees: kolme minutiga 12 silma. Saal oli haudvaikne. Vaikuse peatas 43 sekundit enne mängu lõppu Raabi täpne kolmene (!), mis tõi tabloole 71:75 Sadama kahjuks. Järgmisel rünnakul tabas Bubalo ja mäng oli tehtud.

Valus, väga valus.

Pärnu poolelt viskas Kirves 23 (visked 11/22) ja Post 20 (7/22) silma. Rapla resultatiivseim oli lisaajal "hullu pannud" Hawkins 29 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles