Video: Küti-Uuetoa talu õuel uhkeldab üle 70 linnuliigi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küti-Uuetoa talu perenaine Marika Hunt hoiab käes üht linnufarmi huvitavat esindajat, säbarsulge, kellel on suled sõna otseses mõttes ­tagurpidi puhutud.
Küti-Uuetoa talu perenaine Marika Hunt hoiab käes üht linnufarmi huvitavat esindajat, säbarsulge, kellel on suled sõna otseses mõttes ­tagurpidi puhutud. Foto: Urmas Luik

Pärnu kesklinnast veerandsaja kilomeetri kaugusel kireb, kaagutab, kluugutab ja uhkeldab imelise ­sulestikuga üle 70 linnuliigi – see on Küti-Uuetoa talu pererahva harrastus ja kirg, oma kulu ja kirjadega rajatud ­linnufarm, kus lastekaitsepäevast, 1. juunist öeldakse külastajatele lahkelt tere.

“Tulime 28 aastat tagasi ­Pärnust maale ja nüüd oleme linna tagasi jõudnud,” nendib talu ­perenaine Marika Hunt, pidades silmas haldusuuendust, misjärel Eassalu küla aadressiks ei sobi enam Audru vald.

Marika ja tema abikaasa ­Raivo Hundi põhimõte on, et kui juba maale tuldi, tollal vanaema kingitud kahe lehmvasika ning kahe kana ja kukega, tuleb siin elada ja tegutseda

Kes teeb, see jõuab ja nii ­otsustaski Hundi pere näidata kollektsioonaeda neile, kes ehk teavad ainult valget, pruuni ja musta kana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles