Noorim perevägivallas kannatanu oli 11- ja vanim 86aastane

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapse vastu suunatud vägivald. Pilt on illustreeriv
Lapse vastu suunatud vägivald. Pilt on illustreeriv Foto: Germano Poli/PantherMedia/Scanpix

Kolm ja pool kuud kestnud projekti vältel, kui kodust eemaldati pigem vägivallatseja kui ohver, tuli ette raske tervisekahjustuse tekitamist lähedasele. Sellesse aega jäi politsei eest põgenenud ning lähisuhtevägivallas ja seksuaalkuriteos kahtlustatava otsimine. Veel tehti lähedase suhtes kaks tapmisähvardust, millest üks lahendati kiirmenetlusega, kus vägivallatsejale määrati aastaks lähenemiskeeld.

Anderson rääkis praeguseks kohtusse jõudnud juhtumist, kus ohver ise ei saanud aru, et on ohver. Töökaaslane andis lähedastele teada, et “teie ema ei tule tööle, minge vaadake, kas tal on kõik hästi”. Tuli välja, et vägivald oli olnud pikaajalisem, aga ohver ei tahtnud sellega lagedale tulla. “Aitäh, et muretsesite, sest tegelikult meil võinuks olla järgmine, ma ei taha öelda, et tapmisjuhtum, aga raske tervise­kahjustus,” sõnas prokurör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles