Doonoritelke saatis menu

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Martensi väljakul kaks päeva peatunud doonoritelgist astus läbi üle 300 inimese, kes soovisid verd loovutada. Ilmselt oleks vereloovutajaid rohkemgi olnud, sest ajuti tekkinud ootejärjekorra tõttu pööras nii mõnigi sisseastuja uksel ringi.
Pärnus Martensi väljakul kaks päeva peatunud doonoritelgist astus läbi üle 300 inimese, kes soovisid verd loovutada. Ilmselt oleks vereloovutajaid rohkemgi olnud, sest ajuti tekkinud ootejärjekorra tõttu pööras nii mõnigi sisseastuja uksel ringi. Foto: Joosep Laik

Täna ja eile Pärnus Martensi väljakul püsti pandud kollasest doonoritelgist astus kahe päeva jooksul läbi 303 inimest, kellest vereloovutuseni jõudis 238. 53 doonorit andsid verd esimest korda. 

Doonorid kinnitasid tõsiasja, et taskus olev telefon on kõige käepärasem infoallikas. Verd loovutanud doonoritest ligemale 60 inimest luges ürituse kohta Facebookist, pisut üle 50 reageeris veretalituse saadetud sõnumile ja ülejäänud olid möödujad, kes märkasid erekollaseid doonoritelke ja tahtsid head teha.

Pärnu haigla turundusspetsialist Errit Kuldsepp rõõmustas, et nii palju inimesi otsustas doonoritelgis verd loovutada. „Isegi mõnekümne minuti pikkune ootejärjekord, mis vahepeal tekkis, ei peletanud inimesi, kes tahtsid head teha,” märkis ta.

Doonoritelgid jõuavad Pärnusse taas 12. ja 13. septembril, seni ootab haigla veretalitus doonoreid Metsa tänava hoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles