Port Arturi jõeäärne parkla läheb tasuliseks

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus kord hakkab parklas kehtima 1. juunist. 
Uus kord hakkab parklas kehtima 1. juunist. Foto: Urmas Luik

Juba aasta alguses avaldas Pärnu Port Arturi tegevjuht Mari-Liis Lembit, et ettevõte kaalub jõeäärse parkla tasuliseks muutmist. Nüüd on kavatsusest saanud reaalsus.

1. juunist hakkab Port Arturi jõeäärset parklat haldama Europark ja teenus muutub seal tasuliseks. Kuigi vastavad märgid parkla sissesõitudele paigaldati juba eile, kinnitas Lembit, et parkimistrahve enne tähtaega ei kohaldata.

Lembitu sõnutsi on otsus parkla tasuliseks muuta pikaajalise kaalumise tulemus. “Parkla oli juba pikemat aega ülekoormatud: eirati parkimist korraldavat märgistust, tekitades sellega liiklusohtlikke olukordi ja takistades seal tegutsevate ettevõtete tööd ja parkla hooldamist. Näiteks pargiti pidevalt kinni prügikastid, ukseavad või parkla tagumistesse tsoonidesse sisenemine,” põhjendas Lembit.

Teiseks tõi Lembit esile, et kuna kõnealune parkla täitus autodega juba varastel hommikutundidel, siis näiteks Port Arturi kliendid sinna parkima ei mahtunud. Kolmandaks said määravaks majanduslikud kaalutlused. “Autojuht peab maksma parkimise eest sellepärast, et keegi teine maksab tema kasutatava parkimisplatsi eest maamaksu, pangalaenu ja hoolduskulusid. Maa ei ole tasuta ressurss,” märkis Lembit.

Kuna autoomanike tuvastamine on keeruline, polnud Lembitu sõnutsi võimalik valesti parkijaid korrale kutsuda. Politseigi ei tule eramaale olukorda lahendama. Seega ei ole olukorra lahendamiseks just palju viise. Parkla reguleerimisega loodetakse parandada nii Port Arturi klientide, parkla ümbruses tegutsevate ettevõtete kui südalinna asutuste parkimistingimusi.

Port Arturi jõeäärne tasuta parkla ehitati ja avati 2009. aasta suvel. Eesmärk oli pakkuda tasuta parkimist kaubakeskuse klientidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles